Inkomstenbelasting – belastingtarieven USA

Als je naar Amerika gaat emigreren en gaat werken, moet je inkomstenbelasting betalen. Het systeem rondom inkomstenbelasting is niet te vergelijken met hoe de inkomstenbelasting in de meeste Europese landen is geregeld. Zo heb je zelf veel meer verantwoordelijkheden.

Belastingtarieven USA: progressief inkomstenbelastingstelsel

De inkomstenbelasting in Amerika werkt progressief, net als in Nederland. Dat wil zeggen dat hoe meer je verdient, hoe hoger het belastingpercentage is. Het percentage dat je betaalt ligt tussen de 10 % en 35 %. Sommige steden en staten in Amerika hebben wel een aanvullende inkomstenbelasting. btw amerika VAT

Inbegrepen in de Amerikaanse inkomstenbelasting zit:

Onder de inkomstenbelasting in Amerika vallen:
  • Federale inkomstenbelasting
  • Sociale zekerheidsbelasting
  • Staats-belasting
  • Belasting om ouderen (65+) ’n ziektekostenverzekering te geven
  • Belasting voor korte-termijn inkomstenverlies

In de Amerikaanse inkomstenbelasting zit niet inbegrepen

Onder de Amerikaanse inkomstenbelasting vallen niet:
  • Pensioenspremie
  • AOW
Verder stellen de WW en WAO in Amerika niet veel voor. Dat drukt de inkomstenbelasting ook, en dus is het handig als je hier zelf geld voor opzij zet. belastingtarieven USA

Belasting ontduiken in Amerika

In Amerika betaal je relatief minder inkomstenbelasting. Het is alleen echt “not done” om je inkomsten te manipuleren, en niet alles op te geven. Maatschappelijk gezien vind iedereen dat je dit niet kunt maken. De Amerikaanse overheid controleert relatief weinig, maar als je gepakt wordt kun je rekenen op zeer hoge straffen. Belasting ontduiken in Amerika: niet doen!

Meer informatie over inkomstenbelasting in Amerika

Wil je meer weten dan kunnen we je verwijzen naar dit artikel van Wikipedia over inkomstenbelasting in Amerika. (Engels)