Taalreizen Spanje

Het gras is altijd groener…

Steeds meer mensen wagen zich aan de grote emigratie stap. De globale economie, moderne communicatie technieken en goedkope vluchten zijn hier een resultaat van.

Je boeltje bij elkaar rapen en vertrekken naar een land met een beter klimaat of een betere economie is een waar avontuur. Het stelt je in staat om een ander land en de daarbij horende cultuur tot in de puntjes te verkennen. Het maakt niet uit met welke reden je gaat; het beloofd de tijd van je leven te worden of  je nu voor de liefde of voor werkgelegenheid vertrekt.

Het is echter gemakkelijk om alles door een rooskleurige bril te bekijken. Je denkt misschien wel dat je het land of de cultuur kent maar vaak is de werkelijkheid toch anders. Als toerist is het misschien spannend om in de buitenlucht te douchen, maar wat als dit je dagelijkse werkelijkheid word. Vind je het dan nog steeds zo leuk?

Het is belangrijk dat je alles goed overweegt alvorens jezelf in het diepe te gooien. Maak dan ook een lijstje met verwachtingen en bereid jezelf goed voor. Denk hierbij vooral aan onderstaande punten.

De seizoenen

Bezoek het land tijdens verschillende seizoenen alvorens je keuze te maken. Het klinkt misschien kinderachtig maar het is een belangrijk punt vooral wanneer je naar landen me dramatische klimaat verschillen wilt verhuizen. De winter in landen zoals Canada en Noorwegen zijn toch net ietsje anders dan in Nederland. Misschien hou je wel heel erg van sneeuw en wintersport maar het kan toch best tegenvallen wanneer dagelijks de elektriciteit uitvalt vanwege een sneeuwstorm.

De taal

Wanneer je de taal niet of nauwelijks spreekt kun je je aardig geïsoleerd gaan voelen. Het is op vakantie vaak heel leuk om met handen en voeten te spreken. Op een dagelijks basis wordt dat al snel vermoeiend. Bereid je dan ook goed voor en doe een taalcursus in Nederland voor je vertrekt of  doe een taalcursus zodra je aan komt. Het volgen van een taalcursus ter plaatse is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en het vormt allicht een warm welkom in je nieuwe thuis. Daarnaast stelt het je in staat rustig te acclimatiseren en de omgeving te verkennen met anderen.

De cultuur

Het maakt niet uit of je nu naar Amerika of Zuid Afrika vertrekt, een nieuwe cultuur is altijd even wennen.  Bereid je goed voor op de eventuele cultuur verschillen. Verzet je niet en geef je over aan de lokale cultuur. Vaak kom je een heel eind met een open instelling. In het geval je bang bent voor heimwee: neem een aantal typisch Hollandse snacks mee voor de eerste paar dagen. Dit maakt het waarschijnlijk een stuk gemakkelijker de overstap te maken naar de culinaire keuken van je land naar keuze.

Het bovenstaande klinkt misschien een beetje saai maar het is belangrijk deze stap goed voorbereid te maken. Je wilt niet na een maand met hangende pootjes terug komen omdat het gras misschien toch niet zo groen was. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Oriënteer je met name op de leuke aspecten zoals de taal en de cultuur. Neem om te beginnen eens een kijkje op de ESL taalreizen informatie pagina voor meer informatie over uitdagende taalreizen in het buitenland.