Rijbewijs

Je Europese rijbewijs is geldig in Spanje. Ben je woonachtig in Spanje, dan moet je binnen 6 maanden het rijbewijs laten registreren, of omzetten naar een Spaans rijbewijs.

 

Rijbewijs Spanje

Het omzetten van je rijbewijs in Spanje, naar een Spaanse “carnet de conducir”, kun je doen bij de Jefatura Provicincial de Tráfico en kost rond de 15 euro.

De omzetting van je rijbewijs in Spanje wordt “canje” genoemd, dit is zeg maar de omruilprocedure van je rijbewijs naar een Spaans rijbewijs. Het omruilen moet je wel hebben gedaan voor het rijbewijs is verlopen.

Het adres waar je je rijbewijs kunt registreren:
“Tráfico” Madrid:
Jefatura Provincial de Tráfico
Departamento Conductores/Canje
C/ Arturo Soria 143, Madrid 

tel. 91 301 85 00
www.dgt.es (ook Engels)

Registreren rijbewijs Spanje

Registreren van je rijbewijs in Spanje kan in de meeste plaatsen, in het “Registro central de conductores y infractores” op de “Jefatura Provincial de Tráfico”. Je behoudt je oude rijbewijs.

Rijbewijs verloopt in Spanje

Als je rijbewijs bijna verloopt en je bent niet meer ingeschreven in je geboorteland, dan moet er verlenging van het rijbewijs aangevraagd worden. Dit moet je doen bij Tráfico, en dus niet bij de gemeente waar je hem ooit voor het eerst opgehaald hebt. Je krijgt dan een Spaans rijbewijs.

Boete

Ben je niet in het bezit van een geldig rijbewijs in Spanje, dan riskeer je net als in de meeste landen een geldboete. Reken op ongeveer 300 euro.

Verlengen rijbewijs in Spanje

Bij het verlengen van je rijbewijs Spanje moet je meenemen:

  • Je huidige rijbewijs plus kopie
  • 2 kleurenpasfoto´s. (voor de zekerheid 2 extra meenemen is verstandig)
  • Paspoort
  • Recente inschrijving van het gemeente huis
  • Je residencia kaart plus kopie
  • Je Spaanse rijbewijs plus kopie (indien in bezit)