Internetaansluiting

Voor velen is een internetaansluiting al onmisbaar, maar eenmaal geemigreerd is het wel erg prettig om internet in Spanje te hebben. Vanuit Spanje mailen, bellen, foto’s versturen en informatie zoeken gaat een stuk makkelijker met een eigen internetverbinding. Maar waar regel je een internetverbinding in Spanje?

Internet in Spanje

De meest gangbare types internetaansluitingen in Spanje zijn:

  • Inbellen
  • ISDN
  • ADSL
  • Kabel

Voor ADSL internetaansluiting heb je ook een telefoonlijn van Telefónica nodig, wat wel weer voor extra kosten en gedoe zorgt.

Internet in Spanje: de aanbieders

Er zijn in Spanje een aantal internet aanbieders. Zoals overal heb je goede en slechte internetproviders, maar over het algemeen is de service voor je internetaansluiting in Spanje niet het allerbest. Als er iets mis is met je contract of aansluiting wordt je vaak van het kastje naar de muur gestuurd, wat de nodige frustraties op kan leveren.

Orange, 1&1 en Ya zijn in Spanje bekende internet aanbieders.

internet-orange-spanje     internetaansluiting-spanje

Contacten

Wat ook handig kan zijn om eens naar te kijken is een stopcontact met USB. Daarmee kun je je apparaten eenvoudig opladen, en reduceer je het aantal kabels in je woning.

Contracten

Als je een breedband of ADSL internetverbinding wilt, krijg je een contract van één jaar. Mocht je bij voorbaat weten dat je korter in Spanje zult verblijven (verhuizen kan wel) dan is het misschien slimmer om inbel-internet te nemen.

Het vroegtijdig beëindigen van een internetaansluiting contract heeft namelijk vaak een hoge afkoopsom.