Spaans leren

De voertaal in Spanje is het Castilliaans, ook wel gewoon Spaans. Er zijn grote verschillen door het land heen. Naast flinke accenten, worden er ook andere officiële talen gesproken in Spanje. Je kunt je door heel Spanje praktisch altijd redden met het Castellano.

Spaans leren

Het Spaans is op Chinees na, de meest gesproken taal ter wereld. Het is zeer waardevol als je Spaans spreekt. Het leren van een nieuwe taal wordt door veel mensen onderschat.

Het begin van het Spaans is niet zo moeilijk. Veel woorden zijn te herleiden vanuit het Engels. Voor het begrijpen en spreken echt goed gaat, zul je flink wat tijd moeten investeren!

Hoe leer je Spaans?

Als je begint met het leren van Spaans is het verstandig om privé lessen te nemen of een taalcursus (online) te volgen.

Zodra je de basis grammatica en basis woordenkennis beheerst, leer je het snelst door jezelf te dwingen om met Spaans bezig te zijn. In je thuisland kun je bijvoorbeeld:

  • Spaanse films kijken, soaps zijn nog beter
  • Spaanse muziek luisteren
  • Spaanse tijdschriften of kinderboeken lezen
  • Mailen met Spaanstaligen
  • Gebruik handige apps om te leren

Tip: Je zou kunnen overwegen een au-pair in huis te nemen.

Er zijn heel veel apps om een nieuwe taal mee te leren. Je kunt zo’n app prima op een iPad zetten en projecteren op de beamer zodat je het met het hele gezin thuis kunt oefenen. Check hier hoe je je iPad (of iPhone) kunt koppelen aan een beamer.

In Spanje

Als je eenmaal in Spanje bent, zorg ervoor dat je snel in contact komt met Spanjaarden. Vrienden maken met je gebrekkige talenkennis is erg moeilijk. Sluit je daarom aan bij een vereniging, ga werken (eventueel vrijwilligerswerk) of ga naar een talenschool.

Met het nuttigen van een beetje alcohol kom je wat losser en is het makkelijker om contacten te leggen.

Belangrijk is om niet te verlegen te zijn, en vooral door te zetten. Iedereen kan Spaans leren!