Bijzondere gebeurtenissen

Wil je trouwen in Spanje, en wil je weten hoe je de bruiloft in kunt (laten) organiseren? Bij een trouwerij in het buitenland komt veel kijken, maar als het goed is wordt het de dag van je leven.

Als je zwanger bent terwijl je in Spanje woont, dan is het wel fijn om te weten wat je te wachten staat bij het bevallen. Wat zijn de tradities, normen en gewoontes in Spanje, en waar moet je zoal rekening mee houden tijdens de zwangerschap?

Trouwen in Spanje

Als je wilt trouwen in Spanje, dan moet tenminste een van de twee partners woonachtig zijn in Spanje, of de Spaanse nationaliteit bezitten. Het brengt wat extra regelwerk met zich mee om te trouwen in Spanje, maar de kans op een zonnige trouwdag is groot!

Kinderen krijgen

Het krijgen van een kind is een hele bijzondere gebeurtenis. In Spanje bevallen gaat een misschien een klein beetje anders dan in je thuisland. Het prettige van Spanje is dat de ziekenhuizen van goede kwaliteit zijn. Verder ben je vast benieuwd of je net als in Nederland op kindergeld of kinderbijslag kunt rekenen.