Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die je zou kunnen oplopen tijdens een reis. Ga je permanent in Spanje wonen, dan is een reisverzekering niet nodig. Ga je voor een korte periode, dan is het verstandig om een reisverzekering om af te sluiten.


De reisverzekering dekt de kosten bij verlies, diefstal of beschadiging van je bagage. Je moet voor de vergoeding wel ter plaatse aangifte hebben gedaan. Daarnaast heeft de verzekeraar ook bonnetjes van de bagage die je vergoed wilt hebben nodig.

Type reisverzekering

Ga je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie, dan is de kortlopende reisverzekering voldoende. Ga je vaker en of langer dan 21 dagen per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak het voordeligst. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens je reis, ook in je thuisland.

De meeste doorlopende reisverzekeringen hebben wel een maximale doorlopende geldigheid. Je bent tot ongeveer 6 weken achtereenvolgend gedekt. Blijf je langer weg, dan heb je een aanvullende polis nodig. Het beste kun je dit bij je verzekeraar informeren.