Telefoonabonnement

Een vaste telefoon kan fijn zijn om te hebben in je woning in Spanje. Hoe gaat het in zijn werk, waar moet je op letten en hoe kun je een aansluiting krijgen?

Vaste telefoon in Spanje

De telefoon werkt in Spanje hetzelfde als in andere Europese landen en bijna alle landen in de wereld kunnen direct worden gebeld.

Aansluiten telefoonabonnement Spanje

Voor een telefoonabonnement voor de vaste telefoon moet je bij Telefonica zijn. Je kunt naar een van de winkels, of bellen naar 1004 (ze spreken ook Engels).

De volgende zaken heeft Telefonica van je nodig bij aansluitig:

  • NIE en passpoort nummer
  • Bank account gegevens

Je kunt de aansluiting ook aanvragen via internet: www.telefonica.com.

Nationale gesprekken

Nationale Spaanse gesprekken worden op de meest gebruikelijke manier gefactureerd: je betaalt de kosten per minuut plus starttarief van rond de 7 cent.

Gesprekskosten verschillen per gesprek. Dit hangt af van de bestemming en de duur van het gesprek. Bijna alle telecombedrijven hebben piek en niet-piek tarieven. De meeste bieden verschillende belpakketten aan voor verschillende niveaus en soorten gesprekken.

Het uitzoeken van welk pakket het beste is voor jouw gebruik is een ingewikkelde klus. Uiteindelijk kan het de moeite waard zijn, maar besef je dat je ook gratis kunt bellen via het internet.

Wat in ieder geval duur is om te bellen met de vaste lijn, zijn de mobiele telefoons. Dat ligt rond de 20 cent per minuut, en dat tikt aan.

Premium rate nummers

Er zijn ook ook premium-rate nummers in Spanje. Dat zijn speciale nummers die beginnen met 900..901..902 etc. De premium rate nummers worden vooral door bedrijven gebruikt.Om een indruk te geven van welk nummer, wat betekent:

800 of 900: Gratis gesprek vanaf elke vaste lijn in Spanje
901: kost ongeveer evenveel als een lokaal gesprek
902: betaald telefoonnummer, er wordt vooraf vermeld in het Spaans hoeveel het per minuut kost.
906: Hele dure nummers die voor niet-alledaagse zaken als seks en waarzeggers gebruikt wordt.

Internationale gesprekken

Internationale gesprekken zijn duur in Spanje. Veruit het goedkoopst is om te bellen via internet, zeker als degene die je belt dat ook doet! (dan is het zelfs gratis)

Mocht je regelmatig vanuit Spanje naar Nederland moeten bellen, dan kun je ook overwegen om een Nederlands (sim only) abonnement af te sluiten. Maak dan wel gebruik van enkele tips voor goedkoop bellen vanuit het buitenland.

Internetbellen (voip)

Via Skype is het mogelijk om via internet te bellen. Om van Skype gebruik te maken heb je nodig:

  • Computer met internet
  • Microfoon of headset
  • Boxen of koptelefoon
  • Het programma Skype, dat gratis te downloaden is

Je kunt met Skype bellen naar iemand die thuis ook met Skype belt via internet en computer, maar ook naar vaste of mobiele nummers. Daarvoor moet je je account opwaarderen met een credit card, maar dat werkt vrij simpel en is betrouwbaar.

Om Skype te downloaden klik je hier.

Naar Nederland bellen

Om te bellen naar Spanje draai je 0034 voor het telefoonnummer, de 0 weglaten is niet nodig. Wil je vanuit Spanje naar Nederland bellen dan draai je 0031 voor het te bellen nummer, maar je laat de eerste 0 weg.

Telefoonboek Spanje

Als je in Spanje een telefoonnummer nodig hebt, zou het telefoonboek wel handig zijn. Maar wat als je deze nog niet in je bezit hebt? Het telefoonboek van Spanje is ook online beschikbaar. Hier vind je het Telefoonboek van Spanje.

Heb je de gouden gids van Spanje nodig? De gouden gids van Spanje vind je hier.