Wonen in Spanje

Hoe gaat het wonen in Spanje je bevallen? Op Latravia vind je alle informatie over emigreren naar Spanje, en in dit hoofdstuk lichten we een aantal zaken toe die je kunt verwachten als je gaat wonen in Spanje. Van het dagelijkse leven tot de leukste evenementen.

Waarom zou je gaan wonen in Spanje?

Mensen die gaan wonen in Spanje kiezen vaak om de volgende redenen om in Spanje te gaan wonen:

  1. Het goede klimaat
  2. Het lekkere eten
  3. De rust

Niet iedereen die is gaan wonen in Spanje voert deze argumenten aan, maar voor velen gelden ze wel.

Levensstijl

Spanjaarden hebben een unieke levensstijl als je ze vergelijkt met de rest van Europa. Allereerst heerst de bekende mañana cultuur, die suggereert dat Spanjaarden alles uitstellen. Het is in veel opzichten zeker een feit dat bepaalde zaken in andere landen veel sneller gaan, zoals het aanvragen van internet of iets geregeld krijgen bij de advocaat.

De positieve kant van de mañana cultuur, is dat als je gaat wonen in Spanje je je waarschijnlijk ook aanpast aan de relaxte houding van de Spanjaarden. De gemiddelde Spanjaard geniet namelijk echt van het leven. Het lijkt een bewuste keuze te zijn niet zo heel hard te werken, en daardoor met grote regelmaat op een lekker terrasje te kunnen zitten en bij de familie en vrienden te zijn.

Wat bekend is van Spanje, is dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. Maar valt er een spatje regen, dan gaat iedereen naar binnen! Over het algemeen geeft de gemiddelde spanjaard niet zo heel veel om het interieur. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ze niet heel veel thuis zijn. Wil je zelf je Spaanse huis mooi maken, bekijk dan ook eens de tips die je vindt op het woonblog van Symbaloo.

Wonen in Spanje – in zakelijk opzicht

Niet onbelangrijk is het zakelijke opzicht van het wonen in Spanje. Als je besluit naar Spanje te verhuizen is het lekker als je er geen werk hoeft te zoeken, maar als je niet tot die “happy few” behoort dan zul je de arbeidsmarkt opmoeten. Daarvoor is het handig om goed Spaans te spreken, of op zijn minst degelijk. Hoe je het beste naar vacatures zoekt en kunt gaan werken in Spanje vind je in dit hoofdstuk.

Wat betreft de belasting in Spanje is het wonen in Spanje geen slecht idee. Doorgaans betaal je in Spanje minder belasting dan in Nederland of in België.

Evenementen in Spanje

In Spanje zijn er talloze buurt-, lokale- en regionale feesten. Spanje telt maarliefst 14 nationale feestdagen! (hoogste aantal van Europa)

Als je gaat wonen in Spanje kun je je dus opmaken voor flink wat evenementen, optochten een feestdagen waarbij de volledige buurt uiteenloopt, de straten versierd worden en er muziek gemaakt wordt en alcohol en tapas over de toonbanken vloeien.

Natuurlijk is er in de uitgestrektere (natuur)gebieden voldoende rust te vinden, de feesten vinden vooral plaats in de steden.