Boeken over Spanje

Om je goed voor te bereiden op het emigreren naar Spanje, zijn er naast de hulp die je op Latravia.com vindt, interessante boeken over Spanje. Er is behoorlijk wat leeswerk beschikbaar dat flink de diepte in gaat. Latravia.com heeft een selectie gemaakt van een aantal boeken over Spanje die leuk en nuttig zijn om te lezen voor vertrek.

 

Thuis in Spanje

Een leuk boek over Spanje is “Thuis in Spanje”. Sinds jaar en dag emigreren er Nederlanders naar alle delen van de wereld. Spanje is natuurlijk een populaire bestemming. In Thuis in Spanje, Verhalen over tapas en heimwee vertellen achttien verschillende vrouwen hoe zij tot hun emigratie naar Spanje zijn gekomen, hoe het hun tot nu is vergaan, wat ze is tegengevallen of wat er juist is meegevallen.

Spanje als besluit

“Spanje als besluit” is een bundel korte verhalen met observaties en impressies van de auteur gedurende zijn verblijf aan de Spaanse zuidkust. Uiteenlopende onderwerpen als de wurgende bureaucratie, oude mannetjes in het park, meppende leraren en een opgewonden Spaanse koning passeren de revue. Op toegankelijke wijze word je als lezer meegenomen in de dagelijkse beslommeringen van een gezin, dat tracht voet aan de grond te krijgen in Zuid Spanje.

Emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje is populair. Veel mensen lopen met de gedachte rond om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie organiseer je echter niet even snel op een zondagmiddag. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken.

Dit boek geeft je een duidelijk inzicht in alles wat er om de hoek komt kijken bij een emigratie naar Spanje. Praktische informatie over werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor je kinderen.

Emigreren kun je leren

Sinds enkele jaren groeit het aantal emigranten. Steeds meer Nederlanders zien een wenkend perspectief over de grens. Hoe komt dat? Sombermannen brengen dit vertrek in verband met de onvrede in het Nederland van de eenentwintigste eeuw. Emigranten – zo luidt hun redenering – ontvluchten een verziekte samenleving. De samenstellers van ‘Emigreren kun je leren’ geloven daar niets van. Er is een verschil tussen aan de borreltafel verklaren dat je voorgoed weggaat, en dat voornemen daadwerkelijk uitvoeren. Emigranten verlaten Nederland niet omdat ze hier zo ongelukkig zijn, maar omdat zij elders kansen voor zichzelf zien. En dan gaat het zeker niet alleen over meer inkomen, maar meer over welzijn. Emigranten zien kansen en kijken verder dan het Nederlandse wegennet lang is. Dát hebben zij gemeen.

Het roer helemaal om

Het roer helemaal om belicht zowel de zakelijke als de emotionele aspecten van emigratie. Hoe zit het met praktische zaken als werken, wonen, belasting en pensioen? Maar ook: hoe ga je om met verschillen in mentaliteit en omgangsvormen, bureaucratie, met het gemis van vrienden en familie? Naast algemene informatie over emigreren komen in dit boek acht populaire emigratielanden aan bod waaronder natuurlijk Spanje. Per land komen verschillende emigranten aan het woord, die vertellen over hun ervaringen in hun nieuwe land.

Adios Holanda !

Bijna iedereen droomt er wel eens over de boel de boel te laten, zijn levenstijl te veranderen en te emigreren naar een warm land. Bij de meesten blijft het bij dromen, maar Anita Schmidt deed het. Samen met haar man en haar drie dochters (toen vijf, drie en een jaar oud) vertrok ze in augustus 2001 naar Spanje. Anita beschrijft het avontuur dat haar gezin meemaakt vanaf het moment van vertrek uit Nederland totdat zij drie jaar later hun draai weer hebben gevonden in Spanje. Zij geeft antwoord op vele vragen die een ouder met emigratieplannen zichzelf stelt. Het boek zit vol nuttige informatie over onder meer taalontwikkeling, tweetalig opvoeden, scholing, sociale en culturele integratie. Het levensechte relaas laat je, aan de hand van soms hilarische momenten, voelen wat emigreren met een gezin daadwerkelijk inhoudt.