Spanje informatie

In dit hoofdstuk vind je Spanje informatie, waaronder de geschiedenis van de Spanje, informatie over het klimaat in Spanje en de Spaanse demografie. De Spanje informatie die je in dit hoofdstuk vind heb je niet direct nodig hebt bij het emigreren naar Spanje, maar deze informatie is wel prettig om te weten. Je vind deze informatie over Spanje op dit centrale deel op Latravia waardoor je de Spanje informatie altijd makkelijk kunt raadplegen.

Spanje informatie

In dit hoofdstuk vind je informatie over Spanje, waaronder ook de adressen van de ambassades in Spanje, het Spaanse alarmnummer, de feestdagen en veel achtergrondinformatie over Spanje.

Klimaat in Spanje

Het klimaat van Spanje wordt door veel mensen gezien als ideaal. Omdat er veel hoge bergen liggen in Spanje en door de straalstromen in het noorden van Spanje, zijn de verschillen in klimaat erg groot.

Geografie

Spanje is voor 80 % onderdeel van het Iberische schiereiland, gelegen in Zuidwest-Europa. Het heeft een oppervlakte van 505.990 km2. Bij Spanje horen ook de eilandgroep de Balearen en de Canarische eilanden.

Politiek en regering

Spanje is een constitutionele monarchie, met een koning als staatshoofd, te weten Koning Juan Carlos I. De uitvoerende macht bestaat uit de verschillende ministers en is onder leiding van de premier of president van de regering.

Economie

Kijkend naar het verleden, staat Spanje niet bekend als economische grootmacht. Tot de jaren 80 ontwikkelde de economie in Spanje zich langzamer ten opzichte van de rest van Europa.

Spaanse tradities

Er bestaan erg veel Spaanse tradities. De tradities, gebruiken en feestdagen hebben een belangrijke plaats in het Spaanse leven. Geen land in Europa kent meer nationale feestdagen dan Spanje!

Feestdagen

Spanje kent in totaal 14 feestdagen per jaar, waarvan er maximaal 2 op lokaal niveau mogen zijn, de rest is nationaal.

Alarmnummer Spanje

Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde alarmnummer als in de meeste Europese landen.

Ambassades

In dit onderdeel van Latravia vind je de ambassades van je thuisland in Spanje met adresgegevens.

Cultuur

De Spanjaarden hebben veel typische gewoonten die het Spaanse leven zo aangenaam maken. Over het algemeen draaien de gewoontes om hun relaxte levensstijl.

Fietsen in Spanje

Wanneer u in het buitenland wilt gaan fietsen, zult u merken dat er behoorlijke verschillen zitten tussen omgang met fietsers in Nederland en in andere landen. Niet alleen is het verkeer in mindere mate aangepast aan fietsers, maar ook zijn de verkeersregels wat betreft fietsen anders dan u gewend bent.