Communicatie en voorzieningen

Ga je emigreren of je pensioen doorbrengen in Spanje, en is het huis of vakantiehuis inmiddels gekocht? Dan is het wel zo fijn om gebruik te kunnen maken van de basisvoorzieningen zoals telefoon, gas, water en internet. Ook wil je waarschijnlijk een Spaans mobieltje om de kosten te drukken. Bij een emigratie naar Spanje komt veel kijken en het regelen van dit soort contracten voor je nieuwe vakantiehuis kun je beter niet te lang uitstellen. In Spanje is het gebruikelijk dat ze je even laten wachten.

In dit hoofdstuk vind je uitleg over hoe het afsluiten van contracten voor gas, water en licht in Spanje werkt, en waar je moet zijn voor een welke aansluiting in je huis. Als je een vakantiehuis hebt, kan het verstandig zijn om goedkopere contracten af te sluiten waarbij je niet te hoge vaste lasten hebt, tenzij je van plan bent om later te emigreren of je vakantiehuis veel te verhuren.

Telefoonabonnement

Een vaste telefoon kan fijn zijn om te hebben in je woning in Spanje. Hoe gaat het in zijn werk, waar moet je op letten en hoe kun je een aansluiting krijgen?

Internet aansluiting Spanje

Voor velen is een internetaansluiting al onmisbaar, maar eenmaal geemigreerd is het wel erg prettig om internet in Spanje te hebben. Vanuit Spanje mailen, bellen, foto’s versturen en informatie zoeken gaat een stuk makkelijker met een eigen internetverbinding. Maar waar regel je een internetverbinding in Spanje?

Electra, gas en water

Gas, water en licht, dat zijn toch wel basisvoorzieningen in je woning. In Spanje werkt dit op sommige vlakken net even anders dan je wellicht gewend bent…

Mobiele telefonie

Zoals in de meeste landen, kun je voor je mobiele telefoon een pre-paid simkaart of contract kiezen.

Landnummer Spanje

Als je wilt bellen naar het buitenland, heb je het landnummer nodig. Het Landnummer voor Spanje is 0034.