Reizen naar Spanje

Een goed idee voordat er wordt besloten om te emigreren, of misschien zelfs als je al besloten hebt te gaan emigreren, is een mini-vakantie in te plannen naar Spanje. Op deze manier kun je de verschillende steden waar je interesse in hebt, bezoeken en beter leren kennen. Neem de tijd, bekijk verschillende wijken en bezoek niet alleen de toeristen attracties, maar ook de plaatsen waren de lokale inwoners komen. Zij geven meestal een eerlijk antwoord op de meest moeilijke vragen.

Spaanse steden

Spanje kent vele mooie steden en elke stad heeft weer wat anders te bieden. Barcelona bijvoorbeeld, is de op één na grootste stad in Spanje. Barcelona heeft een erg rijke cultuur en geschiedenis die vooral terug gezien wordt in haar bezienswaardigheden en mooie gebouwen. De stad heeft een mooie architectuur en maar liefst negen gebouwen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De werkgelegenheid is de afgelopen jaren toegenomen waardoor Barcelona steeds aantrekkelijk wordt voor expats. Mocht er na afloop toch worden besloten dat Barcelona het niet wordt, dan is er geen tijd verspild, want deze stad staat garant voor een paar leuke dagen er tussenuit.

Costa’s

Voor werk in de toeristen industrie, dan wel of niet voor het zomerseizoen, zijn de Costa’s een uitstekende keuze om een paar dagen door te brengen. Lloret de Mar is één van de meest populaire badplaatsen van de Costa Brava en is een ideale bestemming om ervaring op te doen in de toeristen industrie, en om op deze manier kennis te maken met de Costa Brava. Tijdens de zomermaanden stijgt het inwoneraantal van 30.000 naar maar liefst 160.000. De stad is vooral populair bij jongeren door zijn goede nachtleven en heeft dan ook ontelbaar veel discotheken, bars en clubs. Er worden verschillende watersporten beoefend zoals jetskiën, snorkelen, parasailing en waterskiën. Lloret de Mar heeft dan ook veel mooie stranden waar het goed toeven is. Maar behalve de stranden en het nachtleven, heeft Lloret ook een rijke historie – de overblijfselen hiervan zijn te zien in de haven.

Goedkoop naar Spanje

Uiteraard zijn er nog veel meer plaatsen en steden die de moeite waard zijn om te bezoeken en om eventueel te gaan wonen en werken. Het belangrijkste is kennismaken met de desbetreffende plaats of stad – zodat men niet voor verassingen komt te staan. Een paar minivakantie ’s boeken voordat de grote beslissing wordt genomen hoeft niet duur te zijn. Tegenwoordig kan je goedkoop naar Spanje, en ook de accommodatie hoeft niet veel te kosten. Het is een kleine investering in de toekomst en tegelijkertijd een rustpauze in het dagelijkse leven. Je gaat tenslotte toch een ander land bezoeken, en daarbij hoort het vakantie gevoel!