Emigreren naar Portugal

Emigreren naar Portugal is waar velen over dromen, maar wat slechts een klein deel daadwerkelijk doet. Wie gaat emigreren naar Portugal begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. De reden dat veel mensen de stap van emigreren niet (durven te) nemen, is omdat ze bang zijn om dingen te verliezen. Het gevoel speelt dat het nog niet het juiste moment is, of er meer geld voorhanden moet zijn en dat het vinden van werk vanuit je eigen land zo moeilijk is. Emigreren naar Portugal is echter een kwestie van uitvoeren, want iedereen kan het. portugal huis kopen

Tips voor emigreren naar Portugal

Allereerst is het van belang dat je niet te defensief in het proces staat. Daarmee bedoelen we dat je bereid bent een risico te nemen, en gelooft in een goede afloop. Als je naar Portugal geëmigreerd bent vind je op een gegeven moment werk, maak je vrienden en vind je een nieuwe thuis. Of de afloop geslaagd is bepaal je zelf, maar als je verlangt naar alles wat je in Nederland had (opgebouwd) ineens in Portugal ook te hebben waaronder ook die baan met prima salaris, dan krijg je het moeilijk. De top 5 tips die we kunnen geven voor het emigreren naar Portugal:
  1. Leer de taal zo goed mogelijk. Dit helpt je straks op alle fronten.
  2. Leer hoe de cultuur in Portugal is. Ook dit helpt je straks op meerdere fronten.
  3. Probeer lijntjes uit te zetten in Portugal om aan werk te komen, maar ga ervan uit dat het werk vinden pas lukt als je al even in Portugal zit.
  4. Probeer contact te krijgen met landgenoten die al in Portugal wonen (kijk op hyves en op fora). Je zult van hen praktische tips krijgen en misschien zelfs een link naar je nieuwe baan.
  5. Ga bloggen over je avontuur. Dit is niet alleen leuk voor later en voor je familie en vrienden om mee te lezen, maar ook kun je hier een boel tips verwachten van je lezers. (je zou hier kunnen beginnen met bloggen!)

Huis kopen in Portugal

Het is een droom van velen; een huis kopen in Portugal! Lees op Latravia de do’s & dont’s, want er kan heel erg veel mis gaan. Een woning kopen kan erg lucratief zijn, in sommige (populaire) regio’s stijgen de prijzen snel in korte tijd. Lees je goed in en onthoud dat de locatie altijd verreweg het belangrijkste is. Mocht je een makelaar in Portugal nodig hebben en die vanuit Nederland moeten bellen, check even het landnummer voor Portugal!

Emigreren naar Portugal – waar begin ik?

Als je hebt besloten om te gaan wonen in Portugal, maak dan eerst een to-do list voor jezelf. Wat zijn je doelen en wanneer wil je deze bereikt hebben? Neem in de to-do lijst de punten op die hierboven bij de tips voor emigreren naar Portugal staan beschreven. Waar je in ieder geval nu mee zou moeten starten, is het leren van de taal. Verder bestel je liefst vandaag nog een boek waarin je over de cultuur van Portugal kunt lezen. Succes met de emigratie naar Portugal! huis portugal kopen