Portugees leren en Portugees spreken is de deur openzetten naar je sociale leven in Portugal. Ga je emigreren naar Portugal en wil je echt goed inburgeren, vrienden maken en een praatje maken met de buren, dan moet je goed Portugal leren spreken.

Het is verstandig om voor je gaat emigreren Portugees te leren, dat geeft een stuk zekerheid en maakt de emigratie zeer waarschijnlijk een stuk makkelijker. Portugees leren is een belangrijk aspect dat bij het emigreren naar Portugal komt kijken. De meeste Portugezen spreken matig of helemaal geen Engels. Als je na de emigratie goed wilt inburgeren, dan is het erg verstandig om Portugees te leren. 

Portugees leren

Portugees leren is best pittig. Het leren van een nieuwe taal wordt door veel mensen onderschat, ook bij een emigratie. Je hoort vaak mensen zeggen “na een paar maanden daar wonen spreek je goed Portugees”. Misschien geldt dat voor mensen met een extreme talenknobbel. Het is uiteindelijk een kwestie van volhouden en er veel mee bezig zijn.

Hoe leer je Portugees?

Hoe je het beste Portugees kunt leren is per persoon verschillend. Begin je met het leren van Portugees, dan is het slim om te starten met wat privé lessen en daarbij ook huiswerk te maken. Zo krijg je voldoende privé aandacht en heb je een eigen tempo te pakken. Later neem je een taalcursus, al dan niet online te volgen.

Als je de basis grammatica en basis woordenkennis beheerst, leer je het snelst door jezelf te dwingen om met Portugees bezig te zijn. In Nederland kun je denk aan:

Tip: Je zou kunnen overwegen een Portugese au-pair in huis te nemen.

In Portugal Portugees leren

Zodra je naar Portugal geëmigreerd bent, zorg er dan voor dat je snel in contact komt met Portugezen. Het maken van vrienden met je gebrekkige talenkennis is best moeilijk, maar de Portugezen vinden het vaak mooi als je het wel probeert. Je geeft je taalvaardigheid echt een boost als je je aansluit bij een vereniging, als je gaat werken (eventueel vrijwilligerswerk) of natuurlijk naar een talenschool gaat.

Tip: Met het nuttigen van een beetje alcohol kom je wat losser en is het makkelijker om contacten te leggen.

Belangrijk is om niet te verlegen te zijn, en vooral door te zetten. Iedereen kan Portugees leren!