Het bezichtigen van het nieuwe huis of vakantiehuis in Portugal een belangrijk moment in het koopproces, of de emigratie. Na een bezichtiging bepaal je of je het huis in Portugal wilt gaan kopen of niet. De beste tip is tijdens de bezichtigingreis: ga vooral effectief te werk. Een bezichtiging van een huis in Portugal is duurder dan een bezichtiging in je eigen land, en kost bovendien meer tijd en moeite.

Voorbereiding van de bezichtiging van het huis in Portugal

Een goede voorbereiding is essentieel om ervoor te zorgen dat je bezichtigingreis effectief is. Een korte checklist waar je rekening mee moet houden bij het bezoeken van je nieuwe huis in Portugal:

Tip: Als je het overzichtelijk wilt houden, bundel dan alles in een map. Als je foto's wilt maken, vergeet dan niet de batterijen op te laden en een kaartje met genoeg geheugen mee te nemen.

Verder kan het helpen om van tevoren een paar harde en zachte factoren waaraan het huis of vakantiehuis in Portugal zou moeten voldoen, te bedenken. Een wensen en eisenpakket dus. Veel mensen gaan op reis zonder te weten wat voor huis ze willen kopen in Portugal, dat kan tot een impulsbeslissing leiden.

De bezichtiging van het huis in Portugal

Zorg ervoor dat je de bij de rit naar het Portugese huis goed oplet op de buurt. Het is prettig als de Portugese makelaar hier iets over kan vertellen en dingen kan laten zien.

Soms willen makelaars in Portugal dat je meekomt naar een ander huis die ze graag willen laten zien. Hoe meer de makelaar z'n best doet, hoe meer hij waarschijnlijk op de verkoop kan verdienen. Het is belangrijk dat je je daar bewust van bent. De Portugese makelaar kan natuurlijk ook gewoon goede intenties hebben en je willen helpen.

Eenmaal aangekomen bij het huis in Portugal? Probeer de checklist goed na te lopen. Laat je vooral leiden door gezond verstand, en vooral niet door emoties of de eventuele druk van de makelaar.

Huis bezichtigen Portugal, wat moet je meenemen?

Tijdens de bezichtiging van het Portugese huis moet je niet vergeten om mee te nemen:

Zo kun je direct een woning reserveren.

Tot slot nog 1 tip: probeer ook te genieten tijdens de bezichtigingen in Portugal, onder stress maak je immers minder goede beslissingen.