Als je gaat emigreren met huisdieren naar Portugal en je wilt je huisdier zoals een kat, hond of konijn meenemen, dan is dat in normaal gesproken mogelijk. Reis je vaak naar je vakantiehuis in Portugal, dan kan het dier ook mee. Besef je echter wel dat een vliegreis voor huisdieren niet leuk is voor ze.

Emigreren naar Portugal met huisdieren

Als je wilt emigreren naar Portugal en je hond, kat, konijn of wat voor ander huisdier dan ook moet mee emigreren, dan moet je rekening houden met de volgende voorwaarden.
Het huisdier moet een chip of tatoeage hebben waarmee hij kan worden geïdentificeerd.

Dierenpaspoort

Sinds 3 juli 2004 heeft het Europees parlement besloten dat huisdieren een dierenpaspoort moeten hebben. Het zogenaamde “Europese paspoort voor gezelschapsdieren”.

Alle inentingen en behandelingen moeten in dit paspoort worden vermeld.

Emigreren met dieren jonger dan 3 maanden

Als het huisdier jonger is dan 3 maanden, dan moet je contact opnemen met de betreffende Portugese instantie die de dierenarts je door kan geven. Doorgaans mag je het dier niet meeverhuizen, maar er worden uitzonderingen gemaakt.
Overige vragen omtrent emigreren met huisdier

Voor alle aanvullende vragen rondom de emigratie met je huisdier is het slim om naar de dierenarts te gaan en hem je vragen te stellen.