Een huis kopen in Portugal is geen voorrecht meer voor de happy few. Zo is emigreren naar Portugal ook mogelijk voor iedereen, en na de crisis en prijsdaling is een tweede huis aan in Portugal nog beter betaalbaar. De verwachting is dat vele baby-boomers zullen gaan overwinteren in Portugal in hun vakantiewoning.

Emigreren naar Portugal of er een tweede huis kopen, is relatief eenvoudig omdat Portugal in de Europese unie ligt. Een ander voordeel van emigreren naar Portugal is dat het relatief dichtbij is, en je er goedkoop naartoe kunt vliegen. Dat geldt ook voor het kopen van een tweede huis in Portugal. Bij het emigreren naar Portugal komt veel kijken. Vooral kunnen gaan werken in Portugal is een uitdaging aangezien er weinig vacatures zijn.

Huis kopen in Portugal is lucratief

Het kopen van een tweede huis in Portugal kan lucratief zijn. De huizen in Portugal zijn in 2008 en 2009 flink in waarde gedaald.

Lees in het hoodfstuk over de huizen in Portugal verder waar je op moet letten om het een goede investering te laten zijn.