Huizen te koop

Er staan veel huizen te koop in Portugal. Voor vrijwel ieder budget is wel iets te vinden. Maar wat voor soort huizen zijn te koop in Portugal voor welk bedrag, en hoe zit het met de verschillende regio’s?

Huizen te koop in Portugal

De huizen in Portugal zijn vooral in de grote steden sinds de jaren 80 enorm hard gestegen in prijs. Vooral de populaire vakantiegebieden zoals de Algarve rezen de prijzen de pan uit doordat buitenlanders de huizen die in Portugal te koop stonden, massaal opkochten. In de populaire gebieden kunnen villa’s op mooie locaties eenvoudig de miljoen euro overschrijden. Er is een flink huizentekort in Lissabon en Porto. De huizen die te koop staan in de grote 2 steden in Portugal liggen hoog in vergelijking met de relatief lage levensstandaard.

Tweede- of vakantie huizen te koop in Portugal

De belangrijkste factor die de prijs van een tweede huis in Portugal beïnvloedt, is met afstand de locatie. Hoe dichter een huis in Portugal ligt bij een grote stad of strand, hoe hoger de prijs. Op het platteland kun je echter voor een spotprijs een ruime mooie woning op de kop tikken. Echter kun je alleen door goed te vergelijken pas een goed gevoel krijgen bij een juiste marktwaarde.

Huizen te koop Portugal advertenties

Bij advertenties van huizen die in Portugal te koop staan, wordt de totale leefruimte in vierkante meter geschreven als m². Het aantal slaapkamers wordt ook meestal netjes vermeld. Als je prijzen gaat vergelijken, reken dan terug naar de kosten per vierkante meter, zonder de patio’s terrassen en balkons in te begrijpen. Als je twijfelt over de grootte van de kamers is het aan te raden ze zelf op te meten, in plaats van te vertrouwen op de afmetingen die door de verkoper of makelaar werden voorzien. Huizen in Portugal die te koop staan hebben zelden een eigen garage, tenzij het om een villa gaat. Soms heb je wel recht op een eigen parkeerplaats. Houd er wel rekening mee dat het vinden van een parkeerplek in vakantieoorden in hoogseizoen erg moeilijk, en daardoor vervelend kan zijn.