Wat kun je van de huizen in Portugal precies verwachten? Het hangt er vooral van af in welke regio je wilt gaat wonen, en of je een voorkeur voor stedelijk of landelijk hebt. Het grootste verschil tussen de huizen in Portugal als het gaat om de prijs, zit `m in de regio waar je koopt.

Huizen Portugal aan de kust

De duurste gebieden voor huizen in Portugal, zijn vanzelfsprekend de kustplaatsen. Wil je een beetje ruime woning in een populair oord zoals in de populaire Algarve, dan zul je met een (zeer) goed gevulde portemonnee moeten aankomen. De afgelopen decennia zijn er vele buitenlanders naar dit gebied getrokken, wat een stuwende invloed heeft op het prijspeil van de woningen.

Belangrijk om te weten voor de huizen in Portugal, is dat je aan de kust extra moet letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergelegenheid die in de zomermaanden erg te wensen over kan laten, het hebben van een privé parkeerplek is dan erg fijn.

Huizen Portugal in de stad

In de grootste steden zoals Lissabon, Faro en Porto kom je meer appartementen dan huizen tegen. De huizen die je in deze steden tegenkomt, staan meestal aan de rand van de stad of zijn erg klein, en duur. De appartementen kun je vinden in alle prijsklassen, en locatie speelt bij deze huizen in Portugal een zeer grote rol. Als je gesteld bent op een tuin dan zul je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een balkon of dakterras.

Huizen Portugal op het platteland

Verreweg de goedkoopste huizen in Portugal vind je op het platteland in de kleinere dorpen. Als je een half uur rijden van de stad of de kust naar je geen probleem vindt, dan kun je zeer voordelig een huis in Portugal kopen.

Vrijstaande villa’s of boerderijen zijn op het platteland in Portugal allemaal redelijk goed betaalbaar.