Vakantiehuis huren

De huizen in Spanje zijn tussen 2006 en 2013 enorm in prijs gedaald. Hierdoor komt de droom voor velen om naar dit land te emigreren steeds dichter bij bereik. Dus dit is de tijd om je te gaan oriënteren. Dat kan natuurlijk prima op internet, maar om een echt gevoel bij de plaats te krijgen waar je zou willen gaan wonen is het toch handig om daar een tijdje, minimaal een paar weken, te wonen. Je kan bij Homeaway.nl in vrijwel iedere plaats in Spanje een vakantiehuisje vinden.

Zo kan je een goed beeld krijgen van de voorzieningen in de buurt, zoals supermarkten, uitgaansgelegenheden en scholen. Je krijgt na een paar weken meestal wel een goed idee over het dorpsleven of het karakter van de wijk waar je van plan bent om iets te kopen. Als je nog niet precies weet waar je in Spanje wilt gaan wonen kan je een aantal huisjes in verschillende regio’s huren. Door flink veel dagtochten te maken krijg je een goede indruk van de omgeving en kom je misschien de plek van je dromen tegen.

Laat je vooraf goed informeren over de extra kosten die bij het kopen van een huis in Spanje komen kijken. En let ook op de addertjes onder het gras. Zo verdient het aanbeveling om een bestaand huis te kopen, en niet een die nog in aanbouw is. Door de crisis gaan de Spaanse aannemers met bosjes tegelijk failliet. Als je nog niet definitief wilt emigreren, maar in aanloop daartoe alvast een vakantiehuis in Spanje wilt kopen, dan is het ook van belang om te kijken wat de afstand is naar het dichtstbijzijnde vliegveld. Als dat erg lang is wordt het wel een enorme onderneming als je steeds een lang weekend naar je huisje gaat. Ook moet je er rekening mee houden dat veel vrienden en familieleden langs willen komen. Een extra logeerkamer is daarom geen overbodige luxe.