Spaanse taal

De Spaanse taal leren en spreken is de deur openzetten naar je sociale leven in Spanje. Ga je emigreren en wil je echt goed inburgeren, vrienden maken en een praatje maken bij de bakker, dan moet je goed Spaans leren spreken. Het mooie aan de Spaanse taal, is dat het de tweede wereldtaal is.

In dit hoofdstuk vind je tips over hoe je het beste Spaans kunt leren, en vind je Spaanse woordenlijsten, boeken, cursus- en lesmateriaal. Het is verstandig om voor je gaat emigreren Spaans te leren, dat geeft een stuk zekerheid en maakt de emigratie zeer waarschijnlijk een stuk makkelijker.

 

Spaans leren

De voertaal in Spanje is het Castilliaans, ook wel gewoon Spaans. Er zijn grote verschillen door het land heen. Naast flinke accenten, worden er ook andere officiële talen gesproken in Spanje.

Dialecten in Spanje

De taal die doorgaans Spaans genoemd wordt, kan in het Spaans: “español” of “castellano” heten. Allebei de termen worden in Spanje afhankelijk van de regio door elkaar gebruik. 

Spaanse talenschool

Door heel Spanje, Zuid- en Midden Amerika zijn talenscholen gevestigd, maar ook in je thuisland kun je al naar een talenschool. De lesmethodes lopen erg uiteen, net als het aantal leerlingen in een klas.

Spaanse leerboeken

Er zijn een aantal Spaanse leerboeken die handig zijn bij het leren van Spaans voor je gaat emigreren. Oefenboeken en naslagwerken, maar ook simpele Spaanse leesboeken.

Taalreizen Spanje

Het volgen van een taalcursus ter plaatse is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en het vormt allicht een warm welkom in je nieuwe thuis. Daarnaast stelt het je in staat rustig te acclimatiseren en de omgeving te verkennen met anderen.