Papieren voor emigratie naar Amerika

Als je wilt emigreren dan heb je in sommige landen een verblijfsvergunning nodig. In Amerika heb je ook te maken met een visum en een green card. Hoe kom je aan die documenten, en wat moet je doen als je paspoort of identiteitsbewijs verloopt? En hoe gaat het met je rijbewijs als je naar Amerika emigreert? In sommige staten zul je je rijbewijs opnieuw moeten halen. Voor veel officiële zaken rondom de emigratie moet je bij de gemeente of ambassade zijn. Wat je mee moeten nemen en welke regels er zijn, staat hier beschreven.

Visum Amerika aanvragen

Als je naar Amerika reist voor langer dan 90 dagen, moet je een visum voor Amerika aanvragen. Het visum in Amerika is een zeer belangrijk onderdeel bij het emigreren.

ESTA

Sommige landen maken deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van die landen naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 Januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen.

Geldigheid paspoort Amerika

Om naar Amerika te reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Met een identiteitsbewijs kom je het vliegtuig niet in.

Rijbewijs Amerika

Je Europese rijbewijs in Amerika is gewoon geldig, het aanvragen van een internationaal rijbewijs is dus niet meer nodig.

Ziektekosten verzekering

De sociale zekerheidsverzekering ofwel de ziektekosten verzekering is in het thuisland vaak al ingewikkeld. Ga je naar Amerika, dan maakt dat het er niet makkelijker op.

Ambassade Amerika

De Nederlandse ambassade in Amerika zit in Washington DC. De ambassade Amerika is enkel in nood beschikbaar.

Green Card Amerika

Een Green Card in Amerika is een definitieve verblijfsvergunning om in Amerika te wonen. Als je een Green Card hebt bemachtigd, dan heb je recht om in Amerika te wonen en te werken.