BTW in Amerika is VAT

Omzetbelasting ofwel BTW is een belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. In Amerika heet dit VAT, dat staat voor Value Added Tax.

BTW tarief USA

In Amerika bestaat er geen btw. In de Verenigde Staten kennen ze wel een State Sales Tax. Dat is een belasting die geldt bij de verkoop van goederen aan een eindgebruiker. De tarieven verschillen per staat. Ze variëren van 0 procent in staten als Delaware en Oregon tot 7,25 procent in Californië. In sommige staten mogen de steden een eigen gekozen percentage aan State Sales Tax toevoegen. btw amerika VAT

Goederen importeren uit Amerika

Reis je Nederland in vanuit een land dat geen lid is van de Europese Unie? En koop je tijdens je verblijf in dat land goederen? Vanaf 1 december 2008 is het belastingvrije bedrag voor die goederen verhoogd. Je mag vanaf dan spullen met een waarde tot € 430 belastingvrij invoeren.

Voorbeeld 1

Je koopt een telefoon van € 400. Je hoeft hierover geen belasting te betalen.

Voorbeeld 2

U koopt een mp3speler van € 400 en een vulpen van € 55. Je hoeft geen belasting over de mp3speler te betalen. Voor de vulpen betaal je belasting over het hele bedrag van € 55.

Voorbeeld 3

Je koopt een videocamera van € 500. Je betaalt belasting over het hele bedrag. Meer informatie vind je op: www.douane.nl/430euro/

Kopen via Internet

Als je een product in Amerika via het internet aanschaft dan zijn er een aantal andere zaken van belang; 1) als je een product koopt bij een Amerikaans bedrijf dan is de belastingvrije limiet €22,00. Voor alle zendingen met een totale waarde onder deze limiet hoef je geen invoerrechten en BTW te betalen. 2) Pakketjes die een waarde hebben tussen de €22,00 en 150,00 hoef je geen invoerrechten over te betalen, maar wel BTW. 3) Voor pakketjes met een waarde hoger dan €150,00 moet je over het volledige bedrag invoerrechten en BTW betalen.