Esta aanvragen

Sommige landen maken deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van die landen naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 Januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen. Voor het aanvragen van een ESTA voor Amerika raden we je aan om deze op tijd aan te vragen. Je hebt daarvoor het ESTA formulier nodig.

Visa Waiver programma

Het Visa Waiver Programma heeft het makkelijker gemaakt om te reizen naar de Verenigde Staten. Dit komt doordat paspoorten gemakkelijk door een machine gelezen kunnen worden. Dankzij de aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten de bezoekers op voorhand een reisvergunning (ESTA) aanvragen. Zoals altijd, is een door een machine leesbaar of e-paspoort van een Visa Waiver land nog steeds vereist om toegang tot het land te krijgen. Het aanvraag proces wordt online uitgevoerd en behandeld door de Binnenlandse Dienst van Amerika (U.S. Department of Homeland Security). De reisvergunning is geen visa. Feitelijk, voor een persoon die afkomstig is van een non-Visa Waiver land is het niet de moeite waard om een reisvergunning aan te vragen. ESTA maakt het mogelijk voor de U.S. Department of Homeland Security om reizigers te screenen voordat ze hun land verlaten. U.S.-gebonden Nederlandse reizigers wordt aangeraden om tenminste 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een reisvergunning die is toegestaan geeft geen garantie op toegang, maar is een wel voorwaarde om via lucht of zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

Voordelen van het aanvragen van ESTA (U.S. Reisvergunning)

 • Weten dat het toegestaan is om naar de Verenigde Staten te reizen
 • Weten dat je persoonlijke informatie dubbel gechecked wordt tegen een aantal officiële Amerikaanse databanken zonder enige uitkomsten.
 • De reisvergunning is twee jaar geldig en je kunt deze makkelijk verlengen.
 • Als de reisvergunning wordt afgekeurd, heb je genoeg tijd om een B-1 Bezoekers Visa of B-2 Toeristen Visa aan te vragen.

Wie moet ESTA aanvragen?

 • Elke reiziger die van plan is om via lucht of zee de Verenigde Staten te bezoeken onder het Visa Waiver Programma.
 • Elke reiziger die van plan is om via het Visa Waiver Programma door de Verenigde Staten heen te reizen.
 • Kinderen en babies die via het Visa Waiver Programma de Verenigde staten bezoeken of door de Verenigde Staten heen reizen.
 • Wanneer zou je een reisvergunning voor Amerika aan moeten vragen?
 • Burgers van alle Visa Waiver landen zijn verplicht een reisvergunning bemachtigen na 12 januari, 2009
 • Reizigers die op doorreis zijn in de Verenigde Staten moeten ook in het bezit zijn van een Reisvergunning.
 • Als de aanvraag voor een reisvergunning wordt afgeslagen, zul je een B-1 Bezoekers Visa of een B-2 Toeristen Visa moeten aanvragen. Dit kan weken of zelfs maanden duren.