Makelaar Amerika

Een makelaar in Amerika kan je helpen bij het kopen of verkopen van een huis in Amerika. Veel emigranten willen graag direct een huis kopen. Er zijn in Amerika heel veel makelaars actief, met verschillende nationaliteiten. De makelaar in Amerika is een rasechte verkoper, bereid je goed voor op je aankoop van de woning in de Verenigde Staten, er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Makelaar Amerika

Net als in elk land zijn er in Amerika goede en slechte makelaars. Zoek uit of de makelaar veel zaken heeft gedaan. Dat zegt over het algemeen iets over de betrouwbaarheid. In Amerika werkt zowel de verkoper als de koper met zijn eigen makelaar. De makelaar van de verkoper plaatst het huis te koop aan en neemt op de woning op in het Multi Listing Systeem (MLS). Elke makelaar in Amerika is aangesloten op dit MLS en daardoor kan iedere makelaar in Amerika het pand aanbieden. Als je als koper een huis uit de MLS wilt kopen, kan je met naar een willekeurige makelaar in Amerika stappen. De makelaars zullen samen de koop regelen. Kies een goede makelaar en hou rekening met de regio. In sommige regio’s kun je door de prijsdaling in 2008 een meer woning voor je geld krijgen, wat bij een latere verkoop een mooie winst kan betekenen. Hou rekening met bijkomende kosten zoals belastingen, notaris en registratiekosten, verzekeringen, HOA’s etc.

Controleer of de makelaar in Amerikamakelaars-amerika

  • Een schriftelijke opdracht voor de verkoop van het huis heeft
  • Aantoonbare ervaring heeft
  • Een een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft
  • Een goed en betrouwbaar gevoel geeft

Een huis kopen bij een makelaar in Amerika

Er zijn drie manieren om in Amerika een huis te kopen. Je kunt gaan voor een gewone aankoop, een “Short Sale” of voor een “Foreclosure”. Bij een gewone aankoop komen koper en verkoper via de makelaar tot een overeenkomst. Dit is de manier die we in Europa ook kennen. Bij een short sale of foreclosure is de eigenaar van het huis in geldproblemen gekomen.

Meer weten over makelaar Amerika

Wil je je optimaal voorbereiden op de overstap naar Amerika, en heb je behoefte aan de volgende tips:
  • Hoe onderscheid je een goede investering van een slechte
  • Waar je op moet letten als je een huis gaat bezoeken
  • Voorbeeldmodel voor de berekening van kosten en opbrengsten
  • Informatie die je makelaar je niet steeds zal geven!