Zorgverzekering

Je gaat officieel Nederland verlaten voor Amerika. Dit betekent dat je in een hele andere wereld terecht gaat komen. Zijn er bij een emigratie binnen Europa nog veel overeenkomsten, wanneer je naar Amerika vertrekt verandert er een hoop. Zo ook op medisch gebied. Door je uitschrijving in Nederland verlies je het recht op een vergoeding voor medische zorg vanuit je zorgverzekering. Je dient je Nederlandse zorgverzekering dus op te zeggen. Een zorgverzekering in Amerika is over het algemeen behoorlijk duur. In Nederland kun je eenvoudig een zorgverzekering vergelijken, in Amerika is dat lastiger. Het hangt van veel factoren af en bij veel banen (vooral voor hoger opgeleiden) is het slim om een zorgverzekering als arbeidsvoorwaarde te bedingen.

Onverzekerd in Amerika

Om te voorkomen dat je onverzekerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een uitgebreide reisverzekering af te sluiten. Je kunt dan op je gemak uitzoeken in Amerika hoe het zorgstelsel in elkaar zit. Je kunt ook met vragen terecht bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Deze organisatie kan je alles vertellen over de Nederlandse regels rondom verzekeren en emigreren.

Geen verplichte zorgverzekering

In Amerika kennen ze geen verplichte zorgverzekering zoals wij dit kennen. Veel Amerikanen zijn dan ook onverzekerd. Alleen wanneer de zorg echt noodzakelijk is bezoeken deze mensen een dokter. De allerarmsten en bejaarden zijn in Amerika via een overheidsverzekering verzekerd. Meestal bieden werkgevers een pakket met een zorgverzekering aan.

Amerikaanse zorgverzekeraars

Wanneer je een zorgverzekering wilt afsluiten dien je dus vooraf veel informatie in te winnen en je goed in te lezen in dit totaal andere systeem. Je vindt dan waarschijnlijk wel een zorgverzekering die bij je past!

Reisverzekering

Zorg ervoor dat wanneer je terugreist naar Nederland om bijvoorbeeld familie op te zoeken, dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Je bent niet meer verzekerd in Nederland zoals je gewend bent!