Emigratieboeken over Amerika

Om je goed voor te bereiden op de emigratie naar Amerika, zijn er naast de hulp die je op Latravia.com vindt, interessante boeken over emigreren naar Amerika. Er is behoorlijk wat leeswerk beschikbaar dat flink de diepte in gaat. Latravia.com heeft een selectie gemaakt van een aantal boeken die leuk en nuttig zijn om te lezen voor de emigratie of het kopen van een tweede huis in Amerika.

Stap voor Stap gids hoe een huis te kopen in Amerika

Dit boekje is het gevolg van de ervaring van Kris en Sylvia met de aankoop van een huis in Amerika in 2009.

Bij Kris en Sylvia duurde het even om zich te overtuigen om de grote stap te zetten. Het is een toch wel een afstand en een huis kopen doe je sowieso niet iedere dag. Alles bij elkaar heeft dit hele proces ze ongeveer 4 maanden gekost. Met dit boekje willen ze het proces voor jullie eenvoudiger maken. Ze willen aantonen dat een investering als deze voor iedereen haalbaar is. Met de tips in dit boekje geven we jullie een goede start voor jullie aankoop.

Emigreren kun je leren

Sinds enkele jaren groeit het aantal emigranten. Steeds meer Nederlanders zien een wenkend perspectief over de grens. Hoe komt dat? Sombermannen brengen dit vertrek in verband met de onvrede in het Nederland van de eenentwintigste eeuw. Emigranten – zo luidt hun redenering – ontvluchten een verziekte samenleving. De samenstellers van ‘Emigreren kun je leren’ geloven daar niets van. Er is een verschil tussen aan de borreltafel verklaren dat je voorgoed weggaat, en dat voornemen daadwerkelijk uitvoeren. Emigranten verlaten Nederland niet omdat ze hier zo ongelukkig zijn, maar omdat zij elders kansen voor zichzelf zien. En dan gaat het zeker niet alleen over meer inkomen, maar meer over welzijn. Emigranten zien kansen en kijken verder dan het Nederlandse wegennet lang is.

Emigreren naar de Verenigde Staten

Emigreren is populair. Veel mensen lopen met de gedachte rond om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie organiseer je echter niet even snel op een zondagmiddag. Er zijn duizend en een dingen waar u aan moet denken.

Dit boek geeft u een duidelijk inzicht in alles wat er om de hoek komt kijken bij een emigratie naar de Verenigde Staten. Praktische informatie over werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor uw kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst, opgebouwd pensioen veilig stellen en u op de juiste manier verzekeren.

Amerika in een rugzak

Dolf de Vries heeft vele etiketten opgeplakt gekregen, waarvan hij zelf die van ‘vrijbuiter’ h

et beste vindt. ‘Wanneer ik op reis ben en mensen ontmoet, staan al die gesprekken in dienst van een beter begrip van dat land. Het gaat dan absoluut niet om mijzelf,’ zegt hij op zijn website. Hij aarzelt niet zijn onkunde, onbegrip of onhandigheid breed uit te meten: ‘Ik ben gewoon een toerist. Niet minder, en vooral niets meer.’ Misschien is die opstelling nu net wat hem tot een van de meest geliefde reisschrijvers van deze tijd maakt.

Het emigratie-handboek

Dit is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren, ongeacht welk land je van plan bent om heen te verhuizen. Uitgebreid komt alles aan bod wat u moet regelen bij de emigratie uit Nederland. Van belastingzaken, verzekeren en pensioenen tot aan de verhuizing zelf.

Voor meer boeken over emigreren naar het buitenland raden we www.emigratieboek.nl aan.