Huis verhuren

Het verhuren van je woning in Amerika is een makkelijke manier om wat te verdienen aan je woning in Amerika. Als je besluit je woning te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een Property manager in.

Verhuur voor korte of lange termijn

Wijken worden ingekleurd voor “short term rental” of “long term rental”. Dit wil zeggen dat je eerst een keuze zal moeten maken tussen de twee alvorens je een huis kiest. Het is niet zo dat je eenmaal je een huis gekocht hebt zelf kan kiezen hoe je het wil verhuren. Bij een Short term rental contract ga je verhuren voor korte periodes. Het is het beste te vergelijken met de huur van vakantieappartementen en vakantiehuizen bij ons. Alles wat niet onder short term rental valt is automatisch long term rental en is vanzelfsprekend voor een langere periode bedoeld.

Property management – je huis tijdelijk verhuren

Mocht je kiezen om je vakantiehuis te verhuren en terug te keren richting thuisland, dan zal je niet in staat zijn om de huurgelden te ontvangen en alle andere zaken te regelen die bij een verhuur komen kijken. Je hebt dus iemand nodig die deze taken van jou overneemt. De meeste Nederlandstalige makelaars bieden property management aan. Dit moet iemand zijn die je kan betrouwen en die je huis ook goed kan beheren. Het makkelijkst is om iemand in te zetten die niet te ver weg woont en die dit ziet als een hoofdtaak voor hem, en niet iets dat hij er ook nog even bijdoet naast zijn andere business.

Belasting over verhuurinkomsten

Als je je Amerikaanse huis wilt verhuren in de tijd dat je zelf in Nederland bent, dan krijg je te maken met de Amerikaanse belastingdienst. Je property manager, degene die je zaken voor je regelt, is verplicht om een deel van je huurinkomsten direct in te houden en af te dragen aan de belastingdienst. Nederland en de VS hebben een verdrag gesloten om dubbele belastingheffing te voorkomen. Je hoeft over die inkomsten in Nederland dus geen belasting meer te betalen.

Zelf verhuren

Zelf de verhuur regelen is prima te doen. Misschien heb je veel kennissen, collega’s of familie die willen genieten van je woning in Amerika. Besef je wel dat je eigenlijk een zakelijke overeenkomst aangaat met je bevriende huurders. Ook gaat het bijhouden van een agenda je tijd kosten, misschien wel meer dan je vooraf denkt. Als je je woning vrij verhuurt, dan zou je een bekende uit de buurt (die je echt vertrouwt) kunnen vragen om tegen een kleine vergoeding het een en ander voor je te regelen. De sleutel moet overhandigd worden, toezicht op de woning is prettig en bij problemen is er iemand die kan helpen. Dat is echt noodzakelijk, want wat doe je als de elektriciteit is uitgevallen, er is ingebroken of als er een leiding lekt?