Huurwoning zoeken in Amerika

Als je emigreert naar Amerika en niet direct een huis wilt kopen, is een huis huren in Amerika een goed alternatief. Het hangt van de buurt af hoe moeilijk het vinden van een huurwoning is. In populaire wijken in de grote steden liggen de prijzen van de huurwoningen hoog, op het platteland kun je een stuk goedkoper een huis of woning kunt huren.

Huurwoningen in Amerika

De meeste Amerikanen wonen in een huis, appartement of condominium (een appartementencomplex met gedeelde faciliteiten zoals sportfaciliteiten en zwembad). Eenpersoons huurwoningen kunnen aparte namen hebben zoals studio, bachelor of efficiency. De prijs van een huurwoning in Amerika wordt in feite bepaald door de ligging, het woonoppervlak en de staat. Soms zijn appartementen die hoger in het gebouw gelegen zijn duurder omdat je geen last hebt van het geluid van de straat, meer licht hebt en een mooi uitzicht hebt vanuit je huurwoning.

Gemeubileerde huurwoning in Amerika

In Amerika kun je zowel een gemeubileerde huurwoning, als ongemeubileerde huurwoning nemen. Als je een ongemeubileerde huurwoning vindt maar wel meubels nodig hebt, dan zijn er meestal voldoende bedrijven die tijdelijk meubilair verhuren. Goedkoop is het niet, maar praktisch kan het wel zijn, zeker als je maar voor een paar maanden een woning wilt huren in Amerika.

Contractduur huurwoning

Veel huurwoning eigenaren oftewel “landlords”, vereisen een contract van minimaal een half of heel jaar. Overigens is het heel normaal dat je onderhandelt met de eigenaar over de huurprijs. Amerikanen zijn gewend om te onderhandelen.

Vinden van een huurhuis in Amerika

Om een huurhuis in Amerika te vinden zijn er verschillende opties. Zeer populair is de website Craigslist.org. Dit is de Amerikaanse marktplaats en je kunt hier heel veel advertenties op vinden. Verder staan in de krant en in bepaalde magazines zeer veel huurhuizen aangeboden. In de grote steden zijn er vaak gratis krantjes beschikbaar waar ook veel huurwoningen in staan. Er zitten overigens veel agents tussen die bemiddelen en daar een maand huur aan commissie voor opstrijken.

Websites voor huurwoningen in Amerika

Als je een huis wilt huren in Amerika kun je op behoorlijk wat websites terecht: www.forrentmag.comwww.homes.com en voor appartementen huren in Amerika is www.aptforrent.com handig. Op Craigslist.org vindt je eigenlijk alles, of je nu een appartement, woning of huis wilt huren in Amerika.