Welke Amerikaanse bankrekening open je in Amerika?

Als je naar Amerika emigreert, er woont of er vaak bent, is het slim om een Amerikaanse bankrekening te openen. Er zijn alleen veel verschillende banken in Amerika. Het aanvragen van een bankrekening in Amerika voor buitenlanders staat hier beschreven.

Algemene info bankrekening in Amerika

Allereerst moet je weten dat de banken in Amerika wat anders te werk gaan. Sowieso wordt in Amerika ontzettend veel met een credit card betaald. Niet alleen duurdere producten, maar ook zelfs een kopje koffie van 2 dollar om de hoek. Je gewone pinpas heet er debit card, en wordt meestal ook wel geaccepteerd al is betalen met credit card de meest gangbare vorm.

Bankrekening openen in Amerika

Als je een bankrekening wilt openen in Amerika hangt het van de bank af wat de voorwaarden zijn of de de rekening mag openen of niet. De meeste Amerikaanse banken verplichten je resident te zijn in Amerika en een social security number te hebben. Andere banken zoals de Bank of America accepteren je zonder social security number, maar je dient dan wel 2 legitimaties te hebben (credit card en paspoort, rijbewijs telt niet mee).

Banken in Amerika

In Amerika vindt je honderden banken die landelijk of alleen in een bepaalde staat actief zijn. De grootste banken zijn Bank of America, Citibank, Wells Fargo en Goldman Sachs. Hieronder een lijst met banken in Amerika: – Amarillo National Bank – American Savings Bank – Bank of America – Bank United – Brown Brothers Harriman – California Credit Union League – Central Bank – Citibank – DGNB – Enterprise Financial – Goldman Sachs – Ml.com – Morgan Stanley – Rbc Centura – Rockville Bank – Salemfive.com – Standard Bank Group – Sterling Payot Company – the Credit Union Center – Treasury Bank – Umb Bank – University Federal Credit Union – USTrust of Boston – Wells Fargo Bank – Wessels, Arnold & Henderson

Credit rating

In Amerika draait het allemaal om de rating die je hebt. Als je binnenkomt als nieuwe resident, dan heb je nog geen betaalhistorie en moet je feitelijk eerst bewijzen dat je je rekeningen wel netjes betaalt. Alle emigranten worden hetzelfde behandeld, dus je afkomst speelt verder geen rol. Stap voor stap bouw je een credit rating op. Dat gaat door alle rekeningen netjes op tijd te betalen. Bij je credit card is het verstandig om een klein beetje krediet open te laten staan en dat na een maand of 5 in een keer terug te betalen. Zo verdienen ze aan je, en laat je zien dat je kredietwaardig bent. Zonder de juiste credit rating loop je regelmatig tegen een probleem aan. Als je een abonnement voor een mobiele telefoon wilt afsluiten zou het kunnen dat je een hoge borg moet betalen, en een lening zou ook wel eens moeilijk kunnen worden om af te sluiten.