Nieuwbouw in Amerika

Emigreren naar Amerika en een nieuwbouwwoning kopen kan erg lucratief zijn, maar nieuwbouw gaat anders in zijn werk dan het kopen van een bestaand huis in Amerika. Je koopt een nieuwbouw woning op basis van tekeningen en je kunt de woning vooraf niet bezichtigen. Een nieuwbouwwoning in Amerika kan in waarde tijdens de bouw al flink stijgen. Je zou dan zelfs kopers op je af kunnen zien komen, die het nieuwbouwhuis van je over willen kopen, om het vervolgens met nog meer winst door te verkopen.

Welke documenten krijg ik bij een nieuwbouw woning in Amerika?

Er zijn een aantal officiële documenten die je van de aannemer, projectontwikkelaar of makelaar in Amerika moet krijgen bij nieuwbouw, hangt af van de staat waarin je je bevindt. In sommige staten zijn in verband met extreme weersomstandigheden zoals orkanen of aardbevingen extra regels in verband met de bouwveiligheid. Wat je in ieder geval bij nieuwbouw in Amerika moet ontvangen is:
  • Een kopie van het nieuwbouwproject
  • De bouwvergunning van het huis in Amerika
  • Een verklaring van de gemeente dat er gebouwd mag worden

Projectontwikkelaar Amerika

Als je via een projectontwikkelaar een nieuwbouwwoning in Amerika wilt kopen, let dan goed op. Het veiligst is om met een gerenommeerde partij in zee te gaan. Als je een projectontwikkelaar ontmoet die tegelijkertijd ook verkoper is, dan is het verstandig goed op te letten. De ontwikkelaar is namelijk verplicht om borg te staan voor de financiering. Mocht de projectontwikkelaar in financiële problemen komen en gaat hij failliet, dan kan hij vanzelfsprekend ook geen borg meer staan voor de nieuwbouwwoning in Amerika. Hierdoor wordt je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de financiering, en zou een faillissement van de projectontwikkelaar een groot probleem zijn. Als de ontwikkelaar failliet gaat, dan heb je nergens meer recht op (behalve misschien een half afgebouwde nieuwbouwwoning). De 25 % aanbetaling ben je kwijt. De kans is klein, maar je kunt bij het kopen van een nieuwbouwwoning in Amerika of in welk land dan ook, niet voorzichtig genoeg zijn.

Uitstel van bouw van de Amerikaanse nieuwbouw woning

Bij nieuwbouw woningen in Amerika kan het zeker voorkomen dat het project later opgeleverd gaat worden dan gepland was. Dat is in je nadeel, want je betaalt al wel rente maar kunt nog niet genieten van je woning. Als je gaat emigreren naar Amerika kan dit lastig zijn, want in welk huis ga je in de tussentijd wonen? Als je het contract voor de Amerikaanse nieuwbouwwoning slim hebt opgesteld, kun je een boete incasseren, of zelfs afzien van de koop en de aankoop terugbetaald krijgen.