Leerboeken Engels

Er zijn een aantal boeken die handig zijn bij het leren van Engels. Oefenboeken en naslagwerken, maar ook simpele leesboeken.

Oefenboeken:

Grammatica in gebruik is een veelgebruikt boek op scholen en dat is niet voor niets. In het boek komen voor: – het extra bestuderen en oefenen van bepaalde grammaticaonderwerpen – behandelt de grammaticaonderwerpen die horen bij een basiskennis Engels – uitleg van de grammatica gevolgd door een aantal oefeningen – geschikt om de kennis van het Engels op te frissen – bevat ook de oplossingen van de oefeningen Iedereen die denkt goed Engels te kunnen: Amerikaans Engels verschilt behoorlijk van het Brits Engels. Er zijn talloze voorbeelden te noemen. Zo hebben sommige producten andere namen en worden honderden woorden anders geschreven. Een uitstekend boek waarin deze verschillen worden beschreven, is het boek Native English for Nederlanders. In het boek worden ook de verschillen in Nederlandse, Britse en Amerikaanse cultuur beschreven. Het boek is hier te bestellen, en echt een must voor iedereen die denkt al goed Engels te spreken.

Woordenboek:

Het Van Dale woordenboek is niet alleen het meest complete woordenboek, er zit ook een cd-rom met heel handig vertaalprogramma bij. Je installeert hem op je pc, en alle vertalingen zijn binnen handbereik.