Verhuizen naar Amerika

En dan is het zover, je gaat definitief verhuizen naar Amerika. Nog voordat het echte emigreren naar Amerika begint, en je een huis in Amerika hebt gekocht, beginnen de voorbereidingen voor het verhuizen naar Amerika. Hoe vroeger je met het verhuizen naar Amerika begint, hoe verstandiger en voordeliger. Het feit dat je naar Amerika emigreert levert behalve de afstand in principe geen extra bijzonderheden op.

Verhuizen naar Amerika – verhuizer vinden

Om te kunnen verhuizen naar Amerika, moet je allereerst een geschikte verhuizer vinden die de emigratie naar Amerika soepel kan laten verlopen. Ga zo vroeg mogelijk offertes aanvragen, de verhuizer kan misschien jouw verhuizing met die van een ander combineren, dat scheelt geld. Bovendien kan je bij meerdere offertes de prijzen en diensten vergelijken.

Inpakken zodat je kunt verhuizen naar Amerika

Als je gaat emigreren loop je vaak al tegen veel kosten aan. Zelf je spullen inpakken bij het verhuizen naar Amerika scheelt aardig wat geld. De verhuizer kan zorgen voor dozen, stickers en beschermingsmateriaal. Besef je goed dat je in feite betaalt voor elk product dat je mee wilt nemen. Grote, goedkope spullen kun je misschien beter in Amerika kopen. Grote meubels zoals tafels en bureaus kun je zelf demonteren als je het goedkoop wilt houden.

Verhuizing verzekeren

Het staat waarschijnlijk standaard in de offerte, maar ga goed na hoe het zit met de aansprakelijkheidsverzekering.

Tijdelijke opslag

Het kan zijn dat je tijdelijke opslag nodig hebt voor je goederen. Je betaalt per kubieke meter en voor de duur van de opslag. Via de verhuizer kun je makkelijk aan tijdelijke opslag komen. Houd wel rekening met de verzekering, en of de klimaatvochtigheid wordt geregeld.