Stappenplan foreclosure woning kopen

Sinds de recessie in 2008 en 2009 door de Amerikaanse huizenmarkt heeft gewoed, zijn begrippen als short sale en foreclosure veel genoemd. Als je via short sale of via foreclosure een woning gaat kopen kan het je veel geld besparen, al is het wel wat meer gedoe en geeft het minder zekerheid. Ga je emigreren naar Amerika, dan is dit een manier om meer huis voor je geld te krijgen, of juist goedkoper uit te zijn. In dit hoofdstuk wordt Foreclosure in Amerika uitgelegd.

Het proces van Foreclosure

Amerikanen zijn bang om in de Foreclosure te raken. Veel draait in Amerika om je credit rating, die zorgt ervoor dat je een credit card kunt hebben, of je een hypotheek krijgt, of je een telefoonabonnement af mag sluiten en nog veel meer van dat soort zaken. Zonder goede credit rating voel je je soms machteloos. Een foreclosure heeft zware impact op je credit rating, hij telt zelfs zwaarder mee dan bankroet gaan. Al met al kom je in foreclosure terecht als je na een heleboel aanmaningen, en maanden na de eerste rekening te hebben ontvangen en die niet te hebben betaald. Het is dus echt een kwestie van niet kunnen betalen, of extreem laks zijn. Maar dat is over het algemeen niet het geval bij de Amerikaan, zeker omdat een foreclosure hele negatieve gevolgen heeft voor je credit rating. Als de Amerikaan in de Foreclosure terecht komt, betekent dat dat zijn huis geveild zal worden. Het hangt af van de wetten en regels in die staat hoe snel het huis verkocht zal worden. Het huis wordt, inclusief inventaris(!), vanzelfsprekend verkocht aan de hoogste bieder. De bewoner zal het huis direct moeten verlaten waar de Sheriff toezicht op zal houden. In sommige gevallen kan de oorspronkelijke bewoner dankzij het systeem, het huis terug kopen van de nieuwe eigenaar, maar met een extra fee. Het is ook mogelijk om op elk willekeurig moment in het proces de achterstallige betalingen te stoppen, waarmee de foreclosure ook tot zijn einde wordt gebracht.

Hoe koop je een foreclosure woning in Amerika

Als je een foreclosure huis koopt in Amerika kun je zo 30 % goedkoper uit zijn. Als de dollar dan ook nog een beetje gunstig staat kun je een enorm goede deal sluiten. Hieronder een stappenplan hoe je een foreclosure huis in Amerika koopt. Stap 1 Verdiep je goed in hoe je een huis koopt in Amerika. Als je niet weet hoe dit in elkaar zit ben je benadeeld bij het kopen van een foreclosure woning. Stap 2 Het is belangrijk dat je je beseft dat je een woning koopt, die een ander niet meer kon betalen. Stap 3 Onderzoek de voordelen van de woning. De bank of andere investeerder wil zijn verlies natuurlijk zoveel mogelijk reduceren, en wel zo snel mogelijk. Stap 4 Vind een agent die gespecialiseerd is in foreclosures. Sommige verkopers accepteren geen biedingen van onbekende kopers. Stap 5 Zoek naar de foreclosure listings in real estate magazines, nieuwsbrieven, de krant en natuurlijk op internet. Overheids agents zoals Fannie Mae (fanniemae.com) Stap 6 Ga bij het huis langs en inspecteer deze van zo dichtbij mogelijk en stel de staat van de woning vast. Stap 7 Zorg ervoor dat je agent nabijgelegen (foreclosure) woningen checkt inclusief hun staat, om zo vast te stellen of de vraagprijs een goede deal is. Stap 8 Check je credit rating en zorg ervoor dat je de hypotheek die je nodig hebt voor de koop van het Amerikaanse huis kunt krijgen. Bij sommige banken kun je “pre-qualified” worden bij voor een hypotheek. Stap 9 Doe een bod via je agent. Stap 10 Controleer of laat controleren of er nog schulden, zoals openstaande rekeningen (gas, water, licht?) op het huis staan. Stap 11 Controleer de woning als de verkoper dat toestaat. Stap 12 Als je bod is geaccepteerd moet je je voorbereiden op een heleboel papierwerk om het huis in Amerika netjes overgedragen te krijgen, en op jouw naam te laten zetten.