Financiering en hypotheek voor koopwoning Amerika

Een belangrijk onderdeel van het regelwerk bij het kopen van een huis in Amerika, is de financiering. Een hypotheek is zowel af te sluiten bij een hypotheekverstrekker uit je thuisland, of een Amerikaanse hypotheekverstrekker.

Financiering voor de aankoop van de woning

Zodra de kogel door de kerk is zal je een Amerikaanse bankrekening moeten bezitten en een social security nummer of ITIN. Als je besluit je aankoop te financieren vanuit je thuisland kun je met deze 2 zaken wachten tot nadat je het bod hebt gedaan. Er zijn 3 opties:
  • Cash Buy: Als je voldoende cash in je bezit hebt volstaat een bewijs van de bank dat je voldoende financiën bezit.
  • Hypotheek in Nederland/België: Je kan ook een hypotheek in je thuisland afsluiten.
  • Hypotheek in Amerika: Dit is de laatste en ook minst aantrekkelijke optie. Op het moment dat we dit schrijven zijn de rentevoeten in Amerika hoger dan deze in Nederland en België en worden er zeer hoge eisen gevraagd bij het afsluiten van een lening voor buitenlanders. Zo kan men maximum 60 procent van het totale bedrag lenen en moet de rest voorgefinancierd worden.

De betaling

Als je je niet in de VS gaat vestigen zul je de financiering van je tweede huis in Europa moeten regelen. Een Amerikaanse bank verstrekt namelijk alleen een hypotheek als je inkomsten in Amerika hebt. Je geld zal voor de overdracht van de woning op een Amerikaanse bankrekening moeten staan.

Belasting

In de Verenigde Staten zul je als huiseigenaar de plaatselijke belastingen moeten betalen. Houd er rekening mee dat de onroerend zaakbelasting (property tax) voor een buitenlandse eigenaar vaak hoger ligt dan voor een Amerikaanse eigenaar (zo’n 50 %). Lokale regels lopen sterk uiteen, dus laat je hier goed over voorlichten.