Telefoonabonnement

Een vaste telefoon is wel prettig om te hebben in je woning in Amerika. Hoe kun je je aansluiten op het vaste net en waar moet je zijn? De marktleider is ATT, maar er zijn de afgelopen jaren enorm veel providers bijgekomen.

Vaste telefoon

De netwerken in Amerika behoren tot de beste ter wereld en de prijzen zijn laag door de flinke concurrentie. Amerikanen bellen erg veel.

In Amerika bestaan 4 type gespreken: local calls, in-state calls (in je eigen state), inter-state calls (buiten je eigen state) en international calls (buitenland).

De meeste huizen in Amerika hebben standaard al een vaste telefoonlijn liggen. De kosten worden maandelijks gefactureerd en er zijn verder eigenlijk geen bijzonderheden, het werkt allemaal vrij logisch.

Telefoonabonnement aanvragen

Je kunt een nieuwe telefoonlijn voor in je woning op verschillende manieren regelen. Je kunt zelf langsgaan bij een telecom winkel, of je vraagt de de telefoonaansluiting aan via internet.

Telefoonnummers in Amerika

Telefoonnummers in Amerika bestaan uit een driecijferige area code (bv 212), een driecijferige uitwisselingscode (bv 324) een een viercijferig nummer van de abonnee (bv 4865). Een area code wordt gebruikt voor een suburb in een grote stad, of zelfs voor een gehele staat.

Het bellen van een bepaald nummer kan soms lastig zijn. Hier zijn de regels:

  • als je een lokaal nummer wil bellen binnen jouw area, dan draai je alleen de laatste 7 cijfers (bv 324-4665).
  • Als je naar een andere area wilt bellen, draai vooraf de 1, gevolgd door het 7 cijferige telefoonnummer. (area codes kun je in elk telefoonboek vinden)
  • Als je vanuit het buitenland naar een Amerikaans telefoonnummer wilt bellen, draai eerst 001, dan de area code gevolgd door de rest van het nummer.
  • Als je naar het buitenland wilt bellen vanuit Amerika, draai eerst 011, gevolgd door de landcode.

Verder zijn er een aantal telefoonnummers die in gebruik zijn voor speciale doeleinden:

  • 800, 888 en 877: zijn gratis vanaf de vaste lijn. Voor je dit nummer draait moet je wel eerst een 1 intoetsen.
  • Telefoonnummers die beginnen met 550, 554, 900, 920, 940 en 976 zijn premium rate nummers (bv horoscoop en sex). Je wordt vooraf wel geïnformeerd over de kosten, die kunnen overigens oplopen tot zo’n 1,50 per minuut.

Alfabet bellen: In Amerika wordt er veel gebruik gemaakt van alfabetische telefoonnummers. Je ziet dan iets staan zoals 800- PRINTERS. Dit wordt gedaan om het telefoonnummer makkerlijker te kunnen onthouden, de letters staan voor de volgende getallen: 2 – ABC, 3 – DEF, 4 – GHI, 5 – JKL, 6 – MNO, 7 – PQRS, 8 – TUV, 9 – WXYZ. (dus PRINTERS = 88579488)

Internetbellen (voip)

Via Skype is het mogelijk om via internet te bellen. Om van Skype gebruik te maken heb je nodig:Computer met internet

  • Microfoon of headset
  • Boxen of koptelefoon
  • Het programma Skype, dat gratis te downloaden is

Je kunt met Skype bellen naar iemand die thuis ook met Skype belt via internet en computer, maar ook naar vaste of mobiele nummers. Daarvoor moet je je account opwaarderen met een credit card, maar dat werkt vrij simpel en is betrouwbaar.

Om Skype te downloaden klik je hier.

Naar Nederland bellen

Om te bellen naar Amerika draai je 001 voor het telefoonnummer. Wil je vanuit Amerika naar Nederland bellen dan draai je 001131 ipv 0031 als je in Europa bent voor het te bellen nummer, en je laat de eerste 0 weg.