Wonen in Amerika

Wonen in Amerika is voor velen een droom. Maar voor je in Amerika kunt wonen zul je een visum voor Amerika moeten regelen en uiteindelijk een green card.

Wonen in Amerika en een huis kopen

Het feit dat je zomaar in Amerika een huis mag kopen betekent niet automatisch dat je er ook mag wonen. Zo mogen Europeanen zonder visum voor maximaal 90 dagen per keer naar de VS reizen, maar als je echt in de VS wilt wonen en werken dan heb je een vestigingsvergunning nodig (de beroemde Green Card). Die is niet gemakkelijk te krijgen, maar het is niet onmogelijk. Hulp en informatie over het verkrijgen van een green card vind je hier. Voor wie niet direct gaat wonen in Amerika, maar een tweede huis of vakantiewoning in Amerika wilt kopen krijgt hier niet mee te maken. Het reisvisum volstaat.

Waarom gaan wonen in Amerika?

Amerika is een populair land om te gaan wonen, motieven achter het emigreren naar Amerika zijn onder andere:
  • Beter klimaat
  • Goed klimaat voor ondernemers
  • Weinig bemoeizucht overheid
  • Veel ruimte
  • Ambitie wordt gewaardeerd
  • Service gerichte maatschappij
  • Optimistische levenshouding
Maar er zijn nog veel meer redenen om te gaan wonen in Amerika.

Wonen in Amerika – geschikte woning vinden

Wil je gaan wonen in Amerika, dan zul je zeker op zoek gaan naar een prettige woning. Veel Amerikanen wonen in villa’s, huizen en appartementen maar ook in Condominiums. Dat zijn complexen met woningen waarin bepaalde faciliteiten worden gedeeld. Je kunt in Amerika stijlvol wonen in dit soort complexen. Of je gaat starten met het huren van een woning, of het kopen is een belangrijk besluit. Voor huurwoningen is craigslist.com een uitstekende website, voor koopwoningen kun je oa. terecht op realtor.com