Huizen in Spanje

huizen-in-SpanjeWat kun je verwachten van de huizen in Spanje? Het hangt er maar net vanaf in welke regio je gaat wonen. Het grootste verschil tussen de huizen in Spanje zit `m in de regio waar je koopt.Huizen in Spanje aan de kust

De duurste gebieden voor huizen in Spanje, zijn de kustplaatsen. Wil je een beetje ruime woning in een populair oord zoals Benidorm, Marbella, Sitges of Torremolinos dan zul je met een goed gevulde portemonnee moeten aankomen.

Let er ook op dat je bij huizen in Spanje aan de kust extra moet letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergelegenheid die in de zomermaanden erg te wensen over kan laten, dus een privé parkeerplek is geen overbodig luxe. En de populaire kustplaats zou vanaf oktober best wel eens een heel stil oord kunnen worden, waar je misschien ook niet op zit te wachten.

Huizen in Spanje in de stad

In de grootste steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia en Sevilla kom je voornamelijk appartementen tegen. Huizen in deze steden staan meestal aan de rand van de stad of zijn erg klein, en duur. De appartementen kun je vinden in alle prijsklassen, en locatie speelt bij deze huizen in Spanje een zeer grote rol. Als je gesteld bent op een tuin dan zul je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een balkon of dakterras. Op aardig wat appartementencomplexen in Spanje kun je in Google Earth een zwembad op het dak zien. Helaas zijn dit meestal meteen ook de duurste woningen...

Huizen in Spanje op het platteland

Verreweg de goedkoopste huizen in Spanje vind je op het platteland in de kleinere dorpen. Als je een half uur rijden van de stad of de kust naar je geen probleem vind, dan kun je zeer voordelig een huis in Spanje kopen.

Vrijstaande villa's, Finca's of boerderijen zijn op het platteland allemaal redelijk goed betaalbaar.

Aanbod van huizen in Spanje

Het aanbod van huizen in Spanje die te koop staan is vanaf 2008 aardig gestegen. Op diverse Nederlandse beurzen die meestal in februari en oktober plaatsvinden krijg je op een toegankelijke manier een goede indruk van het actuele aanbod.

Tags: Huizen in Spanje, huis kopen spanje


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina