Werk in Spanje

werk-spanjeAls je van plan bent om naar Spanje te emigreren en er te gaan werken, dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Waar start je met het zoeken naar werk, hoe kom je aan je een NIE? En hoe zit het met je Nederlandse diploma? Een emigratie is sowieso al veel werk en om een baan te vinden in Spanje doe je er meestal wel verstandig aan om erheen te vliegen om te solliciteren.

 

In dit hoofdstuk vind je bruikbare informatie over de arbeidsmarkt in de Spanje. Want hoe solliciteer je het beste, wat zijn de kledingvoorschriften bij die sollicitatie, en waar houdt je rekening mee bij het schrijven van een sollicitatiebrief?

 

Klik hier als je juist informatie zoekt voor het doorbrengen van je pensioen in Spanje.

In Spanje solliciteren

Voor je kunt solliciteren, zoek je eerst een vacature en schrijf je een CV met sollicitatiebrief.

Lees meer over: In Spanje solliciteren


Werken in Spanje

Wie wil werken in Spanje staat voor een aardige uitdaging. Omdat Spanje bij de Europese Unie hoort heb je geen werkvergunning nodig om in Spanje te kunnen werken, maar wil je langer dan 3 maanden werken in Spanje, dan moet je wel een NIE nummer hebben.

Lees meer over: Werken in Spanje


Diploma's

Als je een baan gaat zoeken in het buitenland, stel je waarschijnlijk een CV op. Maar welke naam hebben je diploma's in Spanje, en hoe worden ze gewaardeerd? In een sollicitatiegesprek zul je wellicht je diploma's moeten laten zien, maar die zijn nog niet in het Spaans...

Lees meer over: Diploma's


Contract

Bij het accepteren van een baan, wordt ook in Spanje een contract getekend door werkgever en werknemer. Hieronder staan een aantal onderwerpen beschreven waar je bij je contract rekening mee kunt houden.

Lees meer over: Contract


Spaanse bedrijfscultuur

In elk land heersen er andere culturen, en ook op de werkvloer zijn er vaak compleet andere gebruiken. Hoe gaat men om met "op tijd komen", is het gek als je een grapje maakt over je baas waar hij bij is? En hoe formeel behoor je je te gedragen?

Lees meer over: Spaanse bedrijfscultuur


Pensioen opbouwen

Dit hoofdstuk gaat over hoe je je pensioen in Spanje kunt regelen. In een ander deel op Latravia vindt je de informatie over het genieten van je pensioen in Spanje.

Lees meer over: Pensioen opbouwen


Vacatures in Spanje

Om je te helpen bij het vinden van een baan in Spanje raden wij je aan om te zoeken bij de grootste banensite van Europa. EURES is een website van de overheid van de Europese landen. EURES helpt op een vriendelijke en behulpzame manier mensen aan een baan in alle Europese landen.

Lees meer over: Vacatures in SpanjeReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina