Officiële papieren

officiele papieren frankrijkAls je wilt emigreren dan heb je in sommige landen een verblijfsvergunning nodig. In Frankrijk is dat niet nodig, je hebt ook geen visum nodig als je Europees inwoner bent. Wat moet je doen als je paspoort of identiteitsbewijs verloopt? En hoe gaat het met je rijbewijs als je emigreert naar Frankrijk?

Voor veel zaken rondom de emigratie moet je bij de gemeente of ambassade zijn. Wat je mee moeten nemen en welke regels er zijn, staat hier beschreven.

Verblijfsvergunning Frankrijk

Vroeger had je een verblijfsvergunning nodig als je ging emigreren naar Frankrijk. Voor inwoners van de Schengenlanden is dit niet meer verplicht sinds 2001, omdat een paspoort genoeg is.

Lees meer over: Verblijfsvergunning Frankrijk


Bijzondere documenten

In Frankrijk heb je een aantal bijzondere documenten die je nodig kunt hebben tijdens het regelen van privé zaken. Zo bestaan in Frankrijk het Justificatif de Domicile, de Timbre Fiscal en de Timbre Amende. Met de laatste twee zul je niet zo snel te maken krijgen.

Lees meer over: Bijzondere documenten


Paspoort en identiteitsbewijs

Als je gaat emigreren naar Frankrijk kan het handig zijn te weten waar je je paspoort in Frankrijk kunt verlengen als deze verloopt. In Frankrijk geldt een legitimatieplicht. Een geldig identiteitsbewijs in Frankrijk is een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort.

Lees meer over: Paspoort en identiteitsbewijs


Rijbewijs in Frankrijk

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Frankrijk. Je hoeft dus geen directe actie te ondernemen om je rijbewijs om te laten zetten of te laten registreren. Wel moet je je rijbewijs in Frankrijk binnen 6 maanden om laten zetten

Lees meer over: Rijbewijs in Frankrijk


Sociale zekerheidsverzekering

De sociale zekerheidsverzekering ofwel de ziektekosten verzekering is in het thuisland vaak al ingewikkeld. Ga je naar Frankrijk, dan maakt dat het er niet makkelijker op.

Lees meer over: Sociale zekerheidsverzekering


Inschrijving ambassade

Je kunt je als buitenlander gemakkelijk laten registreren bij de ambassade in Frankrijk. Dit kun je doen als je voor korte of lange tijd in Frankrijk verblijft.

Lees meer over: Inschrijving ambassadeReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina