Franse autoverzekering

Ben je van plan een auto of motor te importeren, of in Frankrijk te kopen? Dan zul je ook een autoverzekering voor in Frankrijk moeten hebben. Er bestaan 4 soorten autoverzekeringen in Frankrijk. Een WA, een WA+ en een All-Risk verzekering met eventueel een uitgebreide bijstandsverzekering. Bij alle soorten autoverzekeringen in Frankrijk kan gekozen worden voor een eigen risico.

WA verzekering in Frankrijk

WA dekt de schade waar je aansprakelijk voor bent van derden, zowel aan fysiek als bezit. De WA+ verzekering dekt de maximale dagwaarde van de auto.

All-risk autoverzekering in Frankrijk

All-risk dekt naast de schade van derden, ook je eigen opgelopen schade. Daarnaast worden ook de medische kosten en mogelijke juridische kosten vergoedt. De premie van de all-risk verzekering is een stuk duurder. De All-risk met bijstandsverzekering dekt de onkosten van bijvoorbeeld het terugrijden vanuit het buitenland bij een ongeval, wegslepen en nieuwe onderdelen ophalen. Verder wordt er ook een vergoeding uitgekeerd in de ziektekosten bij een ongeval waarbij je als chauffeur door eigen schuld gewond is geraakt.

Franse auto

Als je niet permanent in Frankrijk woont, dan kun je het best je buitenlandse (Nederlandse) auto en nummerbord houden. Als je langer dan een half jaar in Frankrijk gaat verblijven is het verstandig om je auto te importeren en een Franse verzekering te nemen.

No-Claimkorting

De opgebouwde no-claimkorting kun je op je autoverzekering in Frankrijk ook krijgen. De meeste verzekeringsmaatschappijen nemen de opgebouwde schadevrije jaren mee. De Franse verzekeringsmaatschappijen verlagen de premie elk schadevrij jaar met 5 %, tot een maximum van 50 % korting. Bij schade wordt de premie met 25% (12,5% als beide partijen schuldig zijn) verhoogd.

Groene kaart

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je autoverzekering. Als je met je Nederlandse auto naar Frankrijk gaat, en gebruik blijft maken van de Nederlandse verzekering, moet je de groene kaart meenemen. Als je hem niet bij je hebt als de politie erom vraagt, kunnen ze denken dat je geen autoverzekering in Frankrijk hebt. Ga je rijden met een caravan, dan moet je voor de caravan een aparte groene kaart opvragen.

Franse autoverzekering aanvragen

Op de site van assurland.com kun je een vergelijking maken tussen verschillende verzekeringen. Verder is op 321auto.com ook een verzekering af te sluiten.