Als je gaat emigreren naar Frankrijk kan het handig zijn te weten waar je je paspoort in Frankrijk kunt verlengen als deze verloopt. In Frankrijk geldt een legitimatieplicht. Een geldig identiteitsbewijs in Frankrijk is een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort. In Frankrijk volstaat een verblijfsvergunning ook.

Paspoort in Frankrijk aanvragen

Om een paspoort in Frankrijk aan te vragen voor jezelf, of voor je kinderen, moet je naar het consulaat of de ambassade. Je moet het volgende meenemen:

Er kunnen naar aanleiding van je aanvraag meerdere documenten nodig zijn. Bijvoorbeeld:

Uiteraard kan alleen degene voor wie het paspoort bedoeld is, deze aanvragen, niet iemand anders. Je moet ter plekke betalen voor het nieuwe paspoort, het bedrag ligt rond de 60 euro.

Het oude paspoort wordt ingenomen.paspoort-in-frankrijk

Identiteitskaart in Frankrijk aanvragen

Om een identiteitskaart aan te vragen moet je het volgende meenemen:

Uiteraard kan alleen degene voor wie de identiteitskaart bedoeld is, deze aanvragen, niet iemand anders. Je moet ter plekke betalen voor het nieuwe paspoort, het bedrag ligt rond de 40 euro.

De oude identiteitskaart wordt ingenomen.

Paspoort of identiteitskaart in Frankrijk gestolen?

Is je paspoort of identiteitskaart verloren, verlopen of gestolen in Frankrijk, dan moet je naar de politie en naar de ambassade. De ambassade zal dan proberen om aan het originele aanvraagformulier van je legitimatie te komen bij de plaats van afgifte.

Bij diefstal of verlies van je paspoort heb je een politieverklaring nodig. Die kun je laten maken bij een politiebureau. Daarnaast heb je je Franse verblijfsvergunning nodig als je in Frankrijk woonachtig bent.