Verhuizing naar Frankrijk

Als je naar het buitenland verhuist dan wil je graag een deel van je eigen spullen mee verhuizen. Je kunt dit zelf doen maar vaak is het veiliger (en soms zelfs noodzakelijk) om dit door een internationaal verhuisbedrijf te laten doen.

Een internationaal verhuisbedrijf zoeken

Internationaal verhuizen is een behoorlijke stap. Door tijdig bij diverse bedrijven een verhuisofferte aan te vragen kunt u vast het kostenplaatje met betrekking tot de verhuizing duidelijk krijgen. Daarnaast is het van belang goed te kijken naar de ervaring van andere mensen m.b.t. de verhuizer, en de ervaring van de verhuizer zelf. Bovendien zijn er verhuizers die meerdere ladingen naar één bestemming delen waardoor de verhuizing weer goedkoper kan worden.

Verhuizen naar het buitenland, waar moet je aan denken?

Naast het regelen van de verhuizing is het ook slim om te kijken naar de nodige vestigingspapieren voor het buitenland, uw verzekeringen, de belastingen, huisvesting, auto, mogelijkheden qua scholing en werk, medische zorg, etc. Op Latravia kunt u veel informatie vinden en en op diverse fora staan tips van mensen die je zijn voorgegaan.

Het moment van verhuizen

Er komt een moment waarop je daadwerkelijk naar het buitenland verhuist. Dit kan een verhuizing over land, over zee of zelfs door de lucht zijn. De eerste stap hierin is het belangrijkste: keuzes maken in wat je wel of niet mee wilt en kan nemen. Een mooi moment om je huis eens grondig onder de loep te nemen en van een hoop spullen afscheid te nemen. Kies je ervoor om zelf al je spullen in te pakken, of laat je dit liever door de verhuizer doen. Uiteraard is zelf inpakken een stuk voordeliger. Heb je spullen die opgeslagen moeten worden? Ook dan is het slim hiervoor vast te kijken naar prijzen en mogelijkheden van opslag. Internationaal verhuizen is niet iets dat in één dag geregeld is. Neem daarom de tijd om een aantal zaken goed door te nemen (zoals het aanvragen van de offertes) en begin al vroeg met plannen.