Huizen in Frankrijk

Wat kun je verwachten van de huizen in Frankrijk? Het hangt er maar net vanaf in welke regio je gaat wonen. Het grootste verschil tussen de huizen in Frankrijk zit `m in de regio waar je koopt.

Huizen in Frankrijk aan de kust

De duurste gebieden voor huizen in Frankrijk, zijn de kustplaatsen. Wil je een beetje ruime woning in een populair oord zoals Biarritz, Nice of zelfs Saint Tropez dan zul je met een (zeer) goed gevulde portemonnee moeten aankomen. Let er ook op dat je bij huizen in Frankrijk aan de kust extra moet letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergelegenheid die in de zomermaanden erg te wensen over kan laten, dus een privé parkeerplek is geen overbodig luxe. En de populaire kustplaats zou vanaf oktober best wel eens een heel stil oord kunnen worden, waar je misschien ook niet op zit te wachten.

Huizen in Frankrijk in de stad

In de grootste steden zoals Parijs, Marseille of Bordeaux kom je voornamelijk appartementen tegen. Huizen in deze steden staan meestal aan de rand van de stad of zijn erg klein, en duur. De appartementen kun je vinden in alle prijsklassen, en locatie speelt bij deze huizen in Frankrijk een zeer grote rol. Als je gesteld bent op een tuin dan zul je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een balkon of dakterras.

Huizen in Frankrijk op het platteland

Verreweg de goedkoopste huizen in Frankrijk vind je op het platteland in de kleinere dorpen. Als je een half uur rijden van de stad of de kust naar je geen probleem vindt, dan kun je zeer voordelig een huis in Frankrijk kopen. Vrijstaande villa’s of boerderijen zijn op het platteland in Frankrijk allemaal redelijk goed betaalbaar.