Ga je emigreren naar Frankrijk, dan heb je vermoedelijk een Franse makelaar nodig hebben als je een huis wilt kopen in Frankrijk. Hoe gaan de makelaars in Frankrijk te werk, en waar kun je op letten als je een huis in Frankrijk wilt gaan kopen? Als je overgaat op huren of kopen van een huis in Frankrijk, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels en gebruiken die de Franse makelaar toepast. De afgelopen jaren zijn de Franse woningen aardig in prijs gedaald. Een huis kopen Frankrijk kan erg lucratief zijn.

Wil je een tweede huis in frankrijk huren, dan kan ook dat een stuk goedkoper uitvallen. Dit kan prettig zijn om de kosten te drukken als je wilt emigreren naar Frankrijk, maar nog niet direct een Frans huis wilt kopen.

 

In dit hoofdstuk vind je onder andere hoe je controleert of een Franse makelaar te vertrouwen is, hoe je in Frankrijk een huis kunt kopen of hoe je je tweede huis in Frankrijk kunt verhuren, en waar je bij het verbouwen van je Franse vakantiehuis rekening mee moet houden.

Daarnaast vind je uitleg over welke kosten bij het emigreren naar Frankrijk komen kijken, hoe je de financiering of buitenlandhypotheek kunt afsluiten bij een Franse bank en hoe je de emigratie naar Frankrijk efficient aanpakt.
Het kopen van een huis in Frankrijk is niet heel moeilijk, maar het is belangrijk te weten hoe Franse makelaars te werk gaan en waar je tijdens het kopen van het Franse huis op moet letten. Het kopen van een vakantiehuis in Frankrijk verschilt overigens niet veel van het kopen van een gewoon huis in Frankrijk, maar de buurt is waarschijnlijk net iets rustiger als er veel vakantiehuizen daar staan. Vergeet dan niet dat het in de buurt van je Franse vakantiehuis dan soms erg rustig kan zijn.

Makelaar Frankrijk

Emigreren naar Frankrijk gaat bij veel mensen gepaard met het kopen van een huis. Daarmee kom je vanzelf bij een makelaar in Frankrijk terecht.

Woning kopen Frankrijk

Bij het kopen van een woning komt aardig wat kijken. Vergeet nooit dat het aanbrengen van een nieuwe klant voor een hypotheek, verbouwing of taxatie, bijna altijd een provisie oplevert voor degene die het voor je regelt.

Advocaat

De rechten en plichten in Frankrijk bij de aankoop van een huis is behoorlijk complex. Als je een gespecialiseerde advocaat in de arm neemt, verklein je de kans dat er iets mis gaat.

Notaris

Voor de notaris in Frankrijk is de vastgoedmarkt een belangrijke bron van inkomsten. Soms adverteert hij zelfs voor de woningen. Bij een koop wordt de notaris betaald door de koper voor het opmaken van de akte.

Huis verhuren

Het verhuren van je woning is een makkelijke manier om wat te verdienen aan je woning in Frankrijk. Als je besluit je woning te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een agency in.

Nieuwbouw Frankrijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Frankrijk gaat iets anders in zijn werk dan een bestaande woning. Je koopt een nieuwbouwwoning op basis van afbeeldingen en misschien de maquette, maar je kunt de nieuwbouwwoning vooraf niet bezichtigen.

Verhuizing Frankrijk

Nog voordat je alles rond hebt gekregen en eindelijk kunt vertrekken, begint de verhuizing naar Frankrijk. Hoe vroeger je met de verhuizing begint, hoe verstandiger en voordeliger.

Investeren

Het kopen van een woning in Frankrijk kan een mooie winst opleveren. De waarde van de grond en de woning kunnen stijgen, maar je kunt je huis natuurlijk ook verhuren. Als je het slim aanpakt, kan je dus dubbel van je woning genieten!

Kosten koper

Naast de aankoop van de woning, moet je rekenen op extra kosten als je een huis in Frankrijk gaat kopen. Je kunt dit hoofdstuk gebruiken als steuntje, zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Woning huren Frankrijk

Als je niet direct een huis wilt kopen, kun je ook beginnen met een woning huren in Frankrijk. Er zijn veel mensen die eerst het Franse leven willen proeven, voor ze een definitief emigreren en een huis kopen.

Huis verbouwen

Als je eenmaal de Franse woning van je dromen gevonden hebt, kan het zijn dat je wat wilt gaan verbouwen in Frankrijk. Denk aan een extra dakkapel, een zwembad, een serre of misschien zelfs complete verdieping. Hoe pak je het verbouwen van je woning in Frankrijk aan?

Huisdieren meeverhuizen

Als je wilt emigreren en je hebt een huisdier, dan kun je die meenemen naar Frankrijk. Als je regelmatig naar je tweede woning in Frankrijk op vakantie gaat kan het dier ook mee. Besef je echter wel dat een vliegreis of lange autorit geen pretje voor ze is.

Financiering en hypotheek

Een belangrijk onderdeel van je het regelwerk bij het kopen van een woning in Frankrijk, is de financiering. Bovenop de koopprijs van de woning, moet je rekenen op ongeveer 10 % kosten die erbij komen.

Taxatie

De taxatie van de woning is een belangrijk onderdeel in het koopproces. Op basis van de taxatie moet je de hypotheek rond krijgen.

Zaakwaarnemer

In sommige landen is het gebruikelijk om een zaakwaarnemer of adviseur in te zetten. In Frankrijk kun je ze wel vinden. In principe kunnen de notaris en advocaat je voldoende helpen, maar als je de taal nog niet genoeg begrijpt kan het zeker handig zijn om er iemand bij te hebben die aan jouw zijde staat.

Huis kopen Frankrijk

Een huis kopen in Frankrijk is goed te doen. Hier lees je waar je op moet letten en wat de verschillen zijn tussen een huis in Frankrijk kopen in de stad, aan de kust of op het platteland.

Huizen te koop in Frankrijk

Huizen te koop in Frankrijk, ze zijn er genoeg. Maar bij welke aanbieder kun je terecht als je een huis wilt kopen in Frankrijk? In dit hoofdstuk staat een overzicht van makelaars die huizen te koop hebben staan in Frankrijk.