Boeken over Frankrijk

Om je goed voor te bereiden op het emigreren naar Frankrijk, zijn er naast de hulp die je op Latravia.com vindt, interessante boeken over Frankrijk. Er is behoorlijk wat leeswerk beschikbaar dat flink de diepte in gaat. Latravia.com heeft een selectie gemaakt van een aantal boeken over Frankrijk die leuk en nuttig zijn om te lezen voor vertrek. Heb je zelf een boek over Frankrijk gelezen die je waardevol vindt, stuur hem gerust in.

Wonen op vakantie

Een goed boek over Frankrijk, is “Wonen op vakantie”. Het boek begint met een vluchtige blik in de etalage van een Franse makelaar tijdens een heerlijke vakantie. En als je dan weer thuis bent wil het beeld van dat prachtige middeleeuwse huis aan dat idyllische riviertje maar niet van je netvlies verdwijnen. Je betrapt jezelf erop dat je in je hoofd rekensommen zit te maken en probeert te bedenken wat belangrijker is: een zwembad in de tuin of een gerenommeerde internationale school in de buurt voor de kinderen? Hoe vergaat het mensen die hun dromen in daden weten om te zetten? Esther Verhoef schrijft in Wonen op vakantie op een vermakelijke manier over het leven van haar gezin in Frankrijk. Bovendien bevat het boek persoonlijke tips van Verhoef voor mensen die ook de stap van een verhuizing naar het buitenland willen wagen.

La maison

Een huis in Frankrijk… het is nog altijd een droom van velen. Een deel daarvan heeft de wens verwezenlijkt en is in het bezit van een huis in la douce France. Voor hen én voor iedereen die op zoek is naar een droomhuis biedt La maison alle noodzakelijke informatie.
Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:
– de omgang met makelaars en notarissen
– geldzaken
– verzekeringen
– belastingen
– verblijfsvergunningen
– leren en werken in Frankrijk
– klussen en verbouwen
– telefoon, televisie, internet

Met handige woordenlijstjes, nuttige internetadressen en ervaringen van Nederlanders en Belgen.

Emigreren kun je leren

Sinds enkele jaren groeit het aantal emigranten. Steeds meer Nederlanders zien een wenkend perspectief over de grens. Hoe komt dat? Sombermannen brengen dit vertrek in verband met de onvrede in het Nederland van de eenentwintigste eeuw. Emigranten – zo luidt hun redenering – ontvluchten een verziekte samenleving. De samenstellers van ‘Emigreren kun je leren’ geloven daar niets van. Er is een verschil tussen aan de borreltafel verklaren dat je voorgoed weggaat, en dat voornemen daadwerkelijk uitvoeren. Emigranten verlaten Nederland niet omdat ze hier zo ongelukkig zijn, maar omdat zij elders kansen voor zichzelf zien. En dan gaat het zeker niet alleen over meer inkomen, maar meer over welzijn. Emigranten zien kansen en kijken verder dan het Nederlandse wegennet lang is. Dát hebben zij gemeen.

Een eigen huis in Frankrijk

Het boek “Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen” is een must voor iedereen die een huis in Frankrijk heeft of met de gedachte speelt om er een huis te kopen.

Het behandelt allerlei aspecten van het Franse huis: het uitkiezen van een huis, het koopproces en eventuele vergunningen komen aan bod. Maar ook waar u op moet letten als u een huis gaat bekijken. U leest hoe u het opknappen kunt aanpakken, of u nu zelf alles wilt doen of liever een aannemer inschakelt.

Voor meer boeken over emigreren naar het buitenland raden we www.emigratieboek.nl aan.