Huis verhuren

Het verhuren van je woning is een makkelijke manier om wat te verdienen aan je woning in Frankrijk. Als je besluit je woning te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een agency in.

Agency

Agency is in dit geval een persoon of bedrijf die de verhuur voor je regelt. Er zijn veel agencies die je graag willen helpen. Ze zorgen ervoor dat de huurders de sleutel krijgen en dat er schoongemaakt wordt na afloop. Ze bieden vaak optioneel allerlei diensten aan zoals bijvoorbeeld reparaties. De agency vraagt meestal zo’n 25 % van de verhuurprijs. Je kunt het beste meerdere offertes aanvragen bij een agency in de buurt. Als je denkt een goede gevonden te hebben, is het slim om te proberen om aan referenties te komen. Verder moet je op de het volgende letten: · Verwerkt de agency ook de reserveringen? · Wat voor bezettingsgraad kun je verwachten? · Hoe wordt de betaling geregeld? Je kunt ook met een touroperator werken. Je woning wordt dan in hun vakantiegids opgenomen. Touroperators vragen vaak wel iets meer van de verhuuropbrengst.

Zelf verhuren

Zelf de verhuur regelen is prima te doen. Misschien heb je veel kennissen, collega’s of familie die willen genieten van je woning in Frankrijk! Besef je wel dat je eigenlijk een zakelijke overeenkomst aangaat met je bevriende huurders. Ook gaat het bijhouden van een agenda je tijd kosten, misschien wel meer dan je vooraf denkt. Als je je woning vrij verhuurt, dan zou je een bekende uit de buurt (die je vertrouwt) kunnen vragen om tegen een kleine vergoeding het een en ander voor je te regelen. De sleutel moet overhandigd worden, toezicht op de woning is prettig en bij problemen is er iemand die kan helpen. Dat is echt noodzakelijk, want wat als de elektriciteit is uitgevallen, er is ingebroken of als er een leiding lekt? Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook heel veel platforms zoals Airbnb en Wimdu waar je je Franse woning op kunt verhuren.