Investeren

Het kopen van een woning in Frankrijk kan een mooie winst opleveren. De waarde van de grond en de woning kunnen stijgen, maar je kunt je huis natuurlijk ook verhuren. Als je het slim aanpakt, kan je dus dubbel van je woning genieten!

Verhuuropbrengsten

Als je de woning puur voor de verhuur koopt, dan moet je rekening houden met de koopsom ten opzichte van de verwachte verhuuropbrengsten. Als de maandlasten voor de woning relatief hoog liggen, wordt je haast gedwongen om een hoge huurprijs te vragen. Een hoge huurprijs helpt weer niet bij de bezettingsgraad… De ligging is essentieel. Een topwoning op grote afstand van waar de huurders voor komen (het bruisende centrum, de zee, het ski-gebied etc.), levert doorgaans minder huurinkomsten op dan een kwalitatief mindere woning die wel op de juiste locatie staat.

Rendement bij verkoop

Wat je woning gaat opleveren over een paar jaar is moeilijk in te schatten. Mensen die voor 2000 een woning hebben gekocht in Frankrijk zullen de waarde daarvan flink hebben zien stijgen, maar er zijn heel veel factoren die het prijsniveau kunnen beïnvloeden. Houdt er in ieder geval rekening mee dat de winst die je er mee behaalt, wel belast wordt.