Geldzaken

emigratie-financien-frankrijk

Emigreren naar Frankrijk, of het kopen van een tweede huis. Een emigratie is aardig wat werk, daarnaast kost emigreren ook aardig wat geld. Het is belangrijk om je geldzaken in de Frankrijk vanaf het begin goed regelt. Hoe kom je bijvoorbeeld aan een hypotheek of buitenlandhypotheek voor het huis dat je wil kopen? Het kan verstandig zijn je hypotheek bij een Franse bank af te sluiten, maar het gaat er vaak wel iets anders in zijn werk.

In dit hoofdstuk wordt o.a. uitgelegd hoe je een bankrekening opent, of je uitkering doorloopt, hoe het zit met je pensioen en hoe je je auto kunt importeren in Frankrijk. Verder staat er financiele informatie over bijvoorbeeld pensioen in Frankrijk, vermogensbelasting, het hebben van een uitkering in Frankrijk en andere financiele zaken die te maken hebben met de emigratie.

Inboedelverzekering

Misschien is het verzekeren van je woning niet het eerste waar je aan denkt als je naar Frankrijk verhuist. Het is wel erg belangrijk om dit snel te regelen, bij de aankoop van een nieuwe woning is het soms zelfs verplicht.

Lees meer over: Inboedelverzekering


Gezondheidszorg in Frankrijk

Iedereen is automatisch gedekt voor ziektekosten via de Securité Sociale. Dit is de basisverzekering voor gezondheidszorg in Frankrijk, maar je kunt je ook particulier verzekeren. In Frankrijk zijn de particuliere ziektekosten relatief hoog.

Lees meer over: Gezondheidszorg in Frankrijk


Franse autoverzekering

Ben je van plan een auto of motor te importeren, of in Frankrijk te kopen? Dan zul je ook een autoverzekering voor in Frankrijk moeten hebben.

Lees meer over: Franse autoverzekering


Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die je zou kunnen oplopen tijdens een reis. Ga je permanent in Frankrijk wonen, dan is een reisverzekering niet nodig. Ga je voor een korte periode, dan is het verstandig om een reisverzekering om af te sluiten.

Lees meer over: Reisverzekering


Franse bankrekening

Als je vaak in Frankrijk bent, of er woont, is een Franse bankrekening openen wel zo slim. Er zijn alleen heel veel verschillende banken in Frankrijk. Het openen van een bankrekening in Frankrijk voor buitenlanders staat hier beschreven.

Lees meer over: Franse bankrekening


Auto importeren

Ga je je eigen auto importeren in Frankrijk, of koop je er een nieuwe? Het is in ieder geval handig om te weten hoe het exporteren en importeren van een auto naar Frankrijk werkt, en waar je moet zijn.

Lees meer over: Auto importeren


Inkomstenbelasting in Frankrijk

Als je er werkt, moet je helaas ook inkomstenbelasting in Frankrijk betalen. Deze inkomstenbelasting werkt progressief. Dat wil zeggen dat hoe meer je verdient, hoe hoger het belastingpercentage is.

Lees meer over: Inkomstenbelasting in Frankrijk


Vermogensbelasting in Frankrijk

Over je vermogen moet je in Frankrijk belasting betalen. Hoeveel dat is hangt van de omvang van je vermogen af. Tot een vermogen van 770.000 euro is je vermogen belastingvrij, daarna ga je de "Impôt de solidarité sur la fortune" betalen.

Lees meer over: Vermogensbelasting in Frankrijk


Franse belastingdienst

Als je besluit te emigreren, kan het zo zijn dat je nog belastingaanslagen moet betalen of nog geld kunt terugkrijgen. Je kunt de Belastingdienst verzoeken om de aanslagen over de nog openstaande jaren te versnellen.

Lees meer over: Franse belastingdienst


TVA in Frankrijk (BTW)

Omzetbelasting ofwel BTW is een belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. In Frankrijk heet dit TVA, dat staat voor Taxe sur la valeur ajoutée.

Lees meer over: TVA in Frankrijk (BTW)


Uitkeringen

Als je naar Frankrijk verhuist kan dat gevolgen hebben op je uitkering. Ieder land heeft haar eigen uitkerigen, regels en wetten. Om zeker te zijn wat er gebeurt met een bepaalde verzekering of uitkering in Frankrijk als je naar Frankrijk gaat emigreren, kun je het beste contact opnemen met de uitkeringverstrekker.

Lees meer over: Uitkeringen


Levensonderhoud

Wat zijn de kosten in Frankrijk voor levensonderhoud? Als je gaat emigreren naar Frankrijk is het interessant om te weten hoe het prijsniveau in Frankrijk ligt. Je kunt ervan uitgaan dat deze iets lager ligt dan het niveau in Nederland, Duitsland, België en Engeland, maar hoger dan Italië, Spanje en bijvoorbeeld de Oost-Europese landen.

Lees meer over: Levensonderhoud


Pensioen in Frankrijk

In dit hoofdstuk vind je informatie over het genieten van je pensioen in Frankrijk. In een ander deel op Latravia vindt je informatie over het opbouwen van je pensioen in Frankrijk. Er zijn veel mensen die met hun pensioen in Frankrijk gaan wonen. Per land is het verschillend hoe je pensioen wordt uitbetaald.

Lees meer over: Pensioen in Frankrijk


Nederlandse zorgverzekering

Als je in het buitenland verblijft, dan biedt de Nederlandse zorgverzekering een dekking voor spoedeisende medische hulp.

Lees meer over: Nederlandse zorgverzekeringReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina